Медові дораяки: простий рецепт традиційних японських оладок

Рецепти 12:23 - 03 грудня 2021

Ця страва не лише смачна, але й має "інстаграмний" вигляд

Медові дораяки: простий рецепт традиційних японських оладок

Простий рецепт традиційних японських оладок/фото: Pinterest

Дораяки – це традиційна японська випічка, яка надзвичайно популярна в усіх азійських країнах. Ці смаколики дещо нагадують наші оладки чи західні панкейки, але готуються із ніжного бісквітного тіста з назвою Castella.

Дораяки, окрім того що дуже смачні й легко готуються, також мають доволі "інстаграмний" вигляд, щоб ви похвалилися ними своїм підписникам.

Інгредієнти

  • Борошно - 130 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Рідкий мед - 20 г
  • Вода - 50 мл
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Цукор - 80 г
Фото: Unsplash

Спосіб приготування

  1. Вибийте у миску яйця й взбийте міксером до появи пінки.
  2. Не вимикаючи міксер, додайте по черзі цукор, мед, просіяне борошно з розпушувачем.
  3. Перемішуйте тісто, доки воно не набуде однорідної консистенції. Суміш має стікати з ложки неперервною стрічкою.
  4. Поставте сковорідку на мінімальний вогонь (краще брати сковорідку для млинців). Капніть на неї соняшникової олії й витріть залишки серветкою. Олія може давати світлі плями на дораяках.
  5. Виливайте тісто столовою ложкою в одне місце, у центр сковорідки. Перевертайте млинчик, коли на ньому з'являться бульбашки й смажте з іншого боку близько хвилини.
  6. Дораякі можна їсти без начинки, але найкраще вони смакують з нутелою, джемом чи сирним кремом. Кладіть начинку на центр дораяка й накривайте іншим. Смачного!

Ми також публікували рецепт ідеального вівсяного печива.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин