Запечена курка з мандаринами: легкий рецепт на новорічні свята

Рецепти 14:20 - 05 грудня 2021

Її також можна готувати і у звичайний будній день

Рецепт курочки в духовке

Як приготувати смачну куроку на Новий рік. Фото: Vecteezy/Автор- elias.mahmoud746355

Рум'яна скоринка та ніжне, соковите м'ясо сподобається не лише вам, а й гостям за столом. Давайте приготуємо бюджетну пташку за новим рецептом, щоб було незвично і святково.  Можемо додати ароматні трави і мандарини, аби страва виглядала по-зимовому. 

Час готування - 1 година 45 хвилина
Калорійність на 100 гр - 136 ккал
Кількість порцій - 4 порції

Інгредієнти: 

Курка - 1.5 кг
Мандарин - 1 кг
Лук-порей - 1 шт.
Масло вершкове - 30 г
Оливкова олія - ​​1 ст.л.
Чебрець - 1 ст.л.
Розмарин - 1 ст.л.
Соєвий соус - 2 ст.л.
Аніс - 1 ч.л.
Сіль за смаком
Перець чорний - за смаком

ЯК ГОТУВАТИ КУРКУ З МАНДАРИНАМИ: 

  1. Спершу подбаємо, щоб  курка вийшла особливо ніжною і ароматною. Тому варто натерти її пряним вершковим маслом. Для цього вершкове масло розм'якшене до кімнатної температури необхідно змішати з сіллю, перцем і половиною листочків чебрецю. Цим маслом намазуємо всю  пташку.
  2. Мандарини, які можна замінити наполовину або повністю апельсинами, миємо і, не очищаючи, ріжемо навпіл. Цибулю порей розрізаємо вздовж і ретельно промиваємо.  
  3. Все викладаємо на деко, зверху кладемо курку. Можна покласти  її на стебла порею, щоб сік від запікання курки просяк цибулю,  тоді буде дуже смачно.
  4. Збризгуємо все оливковою олією, посипаємо розмарином, які залишилися чебрецем і насінням анісу.
  5. Духовка має розігрітися  заздалегідь до 220 градусів. Ставимо туди курку на 15 хвилин.
  6. Через п'ятнадцять хвилин зменшуємо температуру до 170 градусів і продовжуємо запікати курку 1 годину 15-20 хвилин.
  7. У процесі запікання кілька разів поливаємо курку сумішшю окропу і соєвого соусу в співвідношенні 1:1.
  8. Готову птицю виймаємо з духовки, даємо відпочити хвилин 15 і подаємо до столу.

Смачного! 

Після такої смачної та красивої курочки, радимо приготувати діткам солодку "ковбасу" по-нашому рецепту.

А тепер подбаємо і про напої. Рекомендуємо зварити корисний чай з обліпихою, медом та апельсином.

Джерело: Jak.Koshachek

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1