Оригінальне меню на Новий рік 2022: 7 страв, які прикрасять святковий стіл

Рецепти 13:43 - 06 грудня 2021

Ці страви обов'язково потішать гостей

Оригінальне меню на Новий рік 2022: 7 страв, які прикрасять святковий стіл

7 оригінальних страв на Новий рік 2022/Фото: Рixabay

Новорічний стіл - це не лише причина зустрітися із друзями і родичами, а й хороший спосіб похизуватися своїми кулінарними талантами. Щоб гості були приємно здивовані, а Водяний Тигр - ситим і задоволеним, пропонуємо 7 оригінальних страв, які прикрасять ваш святковий стіл.

Домашня піца із грушею

Фото: Instagram

Інгредієнти

  • Борошно - 2 склянки
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 0,5 склянки
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Оливкова олія -2 ст. л.
  • Пармезан - 50 г
  • Горгондзола - 100 г
  • Моцарела - 100 г
  • Груші - 2 шт.
  • Подрібнені волоські горіхи - 2 ст. л.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Змішати просіяне борошно із сіллю, зробити гірку з поглибленням в центрі.
  2. Яйця збити з теплим молоком, додати оливкову олію. Поступово ввести молочно-яєчну суміш в борошно і вимісити еластичне тісто.
  3. Сформувати з нього кулю, загорнути у вологий рушник і залишити на 15 хв.
  4. Розкачати тісто в тонкий пласт і перекласти на застелене пекарським папером деко, зробити невеликі бортики.
  5. Розкласти по поверхні тонкі скибочки моцарели, груші, скропити лимонним соком. Посипати піцу подрібненими горіхами, тертим пармезаном.
  6. Випікати при температурі 220 °C 10-12 хвилин, поки не розплавиться сир.
  7. Посипати розкришений сир горгондзола і знову поставити в духовку на 5 хвилин.

Рулет із лаваша з крабовими паличками

Фото: depositphotos

Інгредієнти

  • Крабові палички - 150-200 г
  • 2 яйця
  • Огірки свіжі - 2 шт.
  • Листя салату - 5 шт.
  • Майонез за смаком.

Спосіб приготування

  1. Почистити яйця та огірки. Усе подрібнити на кубики.
  2. Лист лаваша змастити тонким шаром майонезу (можна без нього). Викласти начинку в кілька рядів.
  3. Акуратно загорнути лаваш і поставити у холодильник на годину.

Рулети із лаваша - швидка та оригінальна закуска. Начинка може бути різною, наприклад із сиром, грибами чи із м'ясним фаршем. 

Бутерброди із копченим лососем

Фото: Instagram

Інгредієнти

  • Копчений лосось - 110 г
  • Житній хліб
  • Кріп - 35 г
  • Вершковий сир - 55-60 г

Спосіб приготування

  1. У блендері збити вершковий сир та зелень. Дрібно нарізати кріп.
  2. Із житнього хліба видавити кружечки, наприклад, за допомогою звичайного стакана.
  3. Кожен шматочок змастити вершковим сиром із зеленню. Скрутити філе копченого лосося. Поставити зверху намазки. Прикрасити дрібно нарізаним кропом.

Бутерброди з буряком та оселедцем

Фото: delo-vcusa

Інгредієнти

  • Оселедець - 260-280 г
  • Відварений буряк - 275 г
  • Майонез - 60 г (можна взяти інший соус)
  • Житній хліб
  • Часник - 2 зубчика
  • Кріп для прикраси

Спосіб приготування

  1. Натерти буряк на дрібній терці. Часник пропустити через прес. Перемішати буряк, часник та майонез.
  2. Змастити хліб буряковою масою. Зверху викласти філе оселедця. Прикрасити за бажанням зеленню.

Фруктовий салат (6 порцій)

Фото: Instagram

Інгредієнти

  • 1 груша
  • 1 яблуко
  • Половина апельсина
  • 1 банан
  • 1 ківі
  • Грецькі горіхи - 100 г
  • Збиті вершки за смаком

Спосіб приготування

  1. Подрібнити усі фрукти на маленькі шматочки.
  2. Викласти шарами грушу, яблуко, банан, апельсин, ківі. Посипати подрібненими горіхами.
  3. Можна залити збитими вершками за смаком.
  4. Перед подачею поставити у холодильник.

Солодкий рулет без випічки

Фото: Instagram

Інгредієнти

  • Сир - 400 г
  • 1 банан
  • Молоко - 100 мл
  • Печиво - 50 г
  • Какао-порошок - 1-2 ст. л.
  • Мед - 1-2 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Подрібнити печиво на маленькі шматочки.
  2. В печиво додати молоко і какао-порошок. Розмішати і дати печиву розм'якнути декілька хвилин.
  3. Додати до сиру мед за смаком і добре перемішати.
  4. Викласти масу з печива на харчову плівку. Далі викласти сирну масу. На край покласти банан.
  5. Загорнути все в рулет. Поставити у холодильник на декілька годин.

Глінтвейн (на 1 літр сухого червоного вина)

Фото: Instagram

Інгредієнти

  • 4 солодкі мандарини
  • 2 склянки яблучного соку
  • 4 столові ложки темного рому
  • 5 столових ложок меду
  • 4 зернятка кардамону
  • 3 палички кориці

Спосіб приготування

  1. Розтерти спеції і залити медом.
  2. Повільно нагріти вино із соком і ромом. Додати туди порізані мандарини, мед зі спеціями і добре розмішати.
  3. На малому вогні прогрівати глінтвейн не менше 30 хвилин. Не потрібно доводити його до кипіння.

Із напоїв для новорічного столу підійдуть також гранатовий пунш і гарячий шоколад із ромом.

Раніше ми писали, як приготувати традиційні японські оладки.

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1