Новий рецепт запеченої картоплі: ця хитрість при приготуванні відкриє новий смак страви

Рецепти 10:14 - 07 грудня 2021

Ця страва ідеально підійде для тих, хто не хоче багато часу проводити на кухні

картопля

Рецепт запеченої картоплі/Фото: pixabay

Картопля вважається найпростішим і найпоширенішим продуктом, який найчастіше буває у нас на столі. Здавалося б, вже усі методи його приготування були відомі та випробувані, проте це не так. Австралійська фудблогер Лаура Форд поділилася новим рецептом запеченої картоплі, який відкриває абсолютно новий смак картоплі.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 кг;
  • Оцет – 2 склянки;
  • Сіль - 1/4 ч. л.;
  • Вершкове масло – 50 гр;
  • Вода – 2 склянки;
  • Оливкова олія зі смаком часнику – 14 склянки;
  • Чебрець – 5 гілочок;
  • Перець – за смаком.

Приготування:

  1. Картоплю наріжте кружальцями завтовшки приблизно 1-2 сантиметри.
  2. Помістіть картоплю в каструлю і додайте оцет, сіль та воду. Залишіть на 1 годину маринуватися.
  3. Поставте картоплю на плиту і варіть у воді з оцтом 10-12 хвилин, поки вона не стане м'якою.
  4. Злийте рідину і дайте картоплі охолонути. У цей час увімкніть духовку до 200°C.
  5. Змастіть картоплю розтопленим маслом, оливковою олією з оцтом і поперчіть.
  6. Потім викладіть картоплю на лист плоскою стороною і відправте запікатися на 25-30 хвилин (поки не з'явиться хрумка скоринка) переверніть картоплю і готуйте ще 30 хвилин.

Запечена картопля готова! Смачного!

Раніше ми повідомляли, як приготувати ідеальні домашні чебуреки.

Джерело: Лаура Форд

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин