Незвичайні страви з гречки: 3 найкращі рецепти

Рецепти 14:51 - 08 грудня 2021

Приготувавши ці страви, ви точно здивуєте своїх близьких

їжа

3 вишукані страви з гречки/Фото: Їмо Вдома for Pinterest

Греча вважається найпростішою та найпопулярнішою крупою. Ми звикли її їсти з маслом, у супі або з молоком. Однак із цього суперфуду можна приготувати вишукану страву. Редакція Meta.ua підготувала для вас 3 рецепти незвичайних страв з гречки.

Гречаний пудинг з маком та ягодами

Інгредієнти:

  • Гречана крупа – 50 г;
  • Мак - 124 грам;
  • Сік та цедра 1 апельсина;
  • Молоко – 250 мілілітрів;
  • Чорниця - 125 грам;
  • Кориця – 1 чайна ложка.

Приготування:

  1. Залийте гречу 250 мл холодної води, потім накрийте кришкою і залиште настоюватися як мінімум на 4 години, а краще - на ніч.
  2. Злийте гречу і кілька разів збийте з молоком у кухонному комбайні до ніжної текстури. Після влийте суміш у каструлю і додайте мак.
  3. Поставте варитися на повільний вогонь, доки каша не загусне.
  4. У невелику ємність влийте апельсиновий сік і додайте чорницю, цедру та корицю.
  5. Доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть протягом 5 хвилин, доки ягоди не розм'якнуть.
  6. Викладіть пудинг-кашу в миски та залийте чорничною сумішшю.

Смачного!

Салат з козиного сиру та зелені з гречкою

Інгредієнти:

  • Брокколі – 200 грам;
  • Рослинна олія – 2 столові ложки;
  • Гречана крупа – 50 г;
  • Козячий сир – 100 грам;
  • Листя настурції - 50 г;
  • Дрібно нарізані цукрові буряки – 1 штука;
  • Редиска – 4 штуки.

Для соусу:

  • Оливкова олія – 3 столові ложки;
  • Хересний оцет – 1 столова ложка;
  • Діжонська гірчиця – 1 столова ложка;
  • Мед – 1 столова ложка.

Приготування:

  1. Підсолену воду доведіть до кипіння. Додайте брокколі та варіть 2 хвилини.
  2. На сильному вогні розігрійте олію на сковороді. Обсмажте броколі на кожній стороні кілька хвилин.
  3. На середньому вогні підсмажте гречку та готуйте 1 хвилину до золотистого кольору. Зніміть з вогню, щоб вона "дійшла" у гарячій олії.
  4. У тарілці змішайте інгредієнти для соусу: олію, оцет, гірчицю та мед.
  5. Для подачі покладіть у центр тарілки козячий сир та листя настурції. Зверху викладіть буряк, редис і брокколі. Додайте ще одну велику жменю салату та полийте заправкою, потім посипте підсмаженою гречкою.

Смачного!

Салат з гречкою та креветками

Інгредієнти:

  • Гречка – 300 г;
  • Очищені креветки – 20 штук;
  • Оливкова олія – 4 столові ложки;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Дрібнонарізаний перець чилі – 1 штука
  • Біле сухе вино – 2-3 столові ложки;
  • Сушені помідори – 20 штук;
  • Майоран – 10 аркушів.
  • Морська сіль та свіжомелений перець.

Приготування:

  1. Креветки необхідно замаринувати з 2 ложками оливкової олії та перцем чилі на 30 хвилин, при цьому накривши плівкою.
  2. Гречку промийте під проточною водою.
  3. 1 л підселенної води доведіть до кипіння. Потім додайте гречку і зменьшіть вогонь. Варіть кашу під кришкою близько 15-20 хвилин.
  4. На середньому вогні обсмажте часник у олії протягом 4 хвилин, часто помішуючи. Потім приберіть часник.
  5. На сковороду викладіть креветки та додайте вино. Готуйте приблизно 3-4 хвилини на середньому вогні. Вони мають стати рожевими, але не пересмаженими.
  6. У велику миску викладіть помідори без олії. Додайте гречку, креветки, листя майорану та свіжомелений перець.

Смачного!

Раніше ми поділилися новим рецептом запеченої картоплі.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин