Українська кутя: класичний рецепт різдвяної страви

Рецепти 10:50 - 31 грудня 2021

Цей рецепт допоможе вам зробити неймовірно смачну кутю

lady.tochka.net

Класичний рецепт різдвяної страви/Фото: Pinterest/Автор: lady.tochka.net

Кутя – це головна різдвяна страва в Україні. Ми поділимося з вами класичним рецептом, який порадує вас та ваших близьких.

Інгредієнти

  • пшениця для куті – 250 г;
  • мак – 100 г;
  • волоські горіхи – 100 г;
  • родзинки – 100 г;
  • мед - за смаком.

Спосіб приготування

  1. промийте пшеницю холодною водою;
  2. викладіть пшеницю в ємність для варіння та залийте водою;
  3. поставте пшеницю на плиту та варіть до готовності;
  4. висипте в невеликий сотейник мак;
  5. залийте мак водою та поставити на вогонь. Його потрібно варити протягом 20-25 хвилин;
  6. перетріть мак блендером близько 3-5 хвилин;
  7. візьміть невелику каструлю та покладіть у неї пшеницю;
  8. подрібніть горіхи ножем та висипте їх до пшениці;
  9. висипте промиті родзинки до пшениці та горіхів;
  10. додайте до решти інгредієнтів мелений мак;
  11. додайте в кутю мед і добре перемішайте;
  12. дайте настоятися куті 5-6 годин, а потім її можна подавати до святкового столу.

Раніше ми поділилися рецептом головного конкурента олів'є на святковому столі.

Джерело: Meta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин