Рецепт різдвяного кексу з сухофруктами

Рецепти 17:40 - 01 січня 2022

Красива та смачна ідея для вашого столу

Різдвяний кекс: як готувати

Рецепт десерту на Різдво. Фото: cooklikemarry

Поки що всі святкують Новий рік, але незабаром треба буде готуватися до Різдва. Ми пропонуємо вашій увазі дивовижний рецепт десерту. Приготуємо разом різдвяний кекс!

Інгредієнти:

  • Вершкове масло 150 гр. + 10 гр. для змащування
  • Сметана 200 гр. (густа)
  • Борошно 250 гр.
  • Цукор 150 гр.
  • Яйце 3 шт.
  • Розпушувач 1 ч.л.
  • Абрикосовий джем 3 ст.л (можна апельсиновий або мед)
  • Сухофрукти 200 гр. (замочених у міцному алк.) + натерта цедра апельсина грецький горіх 50 гр. (смажений)

Для глазурі:

  • Білий шоколад 100-150 гр.
  • Вершки 50 мл. (20%)

Як готувати кекс:

1. Варто дістати наперед вершкове масло.

2. Збити яйця із цукром. Додати вершкове масло і збити. Потім додати джем чи мед, потім сметану. Ще раз збити до однорідної консистенції.

3. У чашу з борошном додати розпушувач і дрібку солі.

4. Просіяти борошно до рідких інгредієнтів.

5. Відкинути сухофрукти на сито від зайвого алкоголю і додати підлогу столової ложки борошна, перемішати. Зайвий алкоголь можна не виливати, а промастити вже готовий кекс.

6. До тіста додати сухофрукти, горіхи, цукати або цедру. Перемішати і викласти в змащену вершковою олією силіконову форму. Інші форми застелити папером для випікання та змастити.

7. Випікати 45-50 хвилин при 180 º. Готовність перевірити паличкою до сухої. Витягувати з форми не раніше ніж за годину, а можна закрити фольгою та залишити на ніч. Для глазурі зробити водяну баню. Шоколад розламати на часточки, додати|добавляти| вершки. Розмішати до однорідності. Полити кекс і прибрати у холодне місце.

Смачного!

Ми радимо приготувати кутю за класичним рецептом. Знайти його можна тут.

Також можете спробувати приготувати за рецептом салат "Зимовий Марсель".

Джерело: Cooklikemarry

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин