Традиційна страва на Різдво: рецепт вареників з капустою

Рецепти 10:08 - 05 січня 2022

Вареники з капустою ідеально підійдуть до святкового столу

Вареники

Рецепт вареників з капустою/Фото: Едім Будинки for Pinterest

Наші предки століттями формували список страв на Різдвяну вечерю. На цей святий вечір було прийнято готувати 12 страв. Ця традиція збереглася донині. Редакція Meta.ua підготувала рецепт вареників з капустою, ця страва ідеально підійде до святкового столу.

Для приготування тіста вам знадобиться:

  • Борошно – 3 склянки;
  • Окріп – 1 склянка;
  • Яйце – 1 шт;
  • Сіль - 0,5 ч. л.;
  • Рослинна олія – 3 ст.л.

Інгредієнти для начинки:

  • Капуста – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Томатна паста – 1 ст.
  • Цукор та сіль за смаком;
  • Олія для смаження.

Приготування:

  1. Дрібно наріжте капусту, потім посоліть її і помніть руками.
  2. На рослинному маслі підсмажте дрібнонарізану цибулю з 1 чайною ложкою цукру. Додайте на сковороду натерту моркву та підсмажте до золотистості. Після додайте томатну пасту і ще трохи просмажте. Засмажку викладіть у ємність.
  3. На цій же сковороді обсмажте капусту до м'якого стану. Додайте моркву, цибулю та приправи, ретельно перемішайте. Начинку трохи протушкуйте і заберіть остигати.
  4. У глибоку ємність просійте борошно, додайте яйце, сіль та олію. Всі інгредієнти перемішайте та додайте окріп. Після цього вам необхідно замісити тісто. Довго вимішувати його не варто, 2 хвилини достатньо. Тісто не липне до рук і не вимагає додаткової кількості борошна при вимішуванні. Накрийте рушником та залиште на 10 хвилин.
  5. Сформуєте вареники та варіть у підсоленій воді 5 хвилин після закипання.
  6. Вареники змастіть вершковим маслом або додайте засмажку з цибулі.

Раніше ми поділилися рецептом буріто.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин