Фучки: старовинний рецепт українських пляцок з квасної капусти

Рецепти 12:58 - 08 січня 2022

Ця незвична страва сподобається вашим рідним та друзям

Фучки: старовинний рецепт українських пляцок з квасної капусти

Фучки: рецепт старовинної української кухні/Фото: panistefa.com

Фучки або пляцки з квасної капусти родом з лемківської кухні, яка є дуже простою, а страви – поживні та легкі у приготуванні. 

Старовинний рецепт українських пляцок з квасної капусти

Фучки сподобаються вашим рідним та друзям. На їх приготування не потрібно багато часу. 

Необхідні інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 250 мл борошна
  • 250 мл квашеної капусти
  • 1 цибулина
  • 3 яйця
  • 1 2 ч.л. цукру
  • сода на кінчику ножа (приблизно 13 ч.л)
  • за смаком сіль, чорний перець і кмин
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

Квашену капусту відтиснути, якщо мокра і порізати дрібненько.

Цибулю посікти дрібними кубиками.

В мисці змішати молоко, муку, соду, сіль і яйця, щоб вийшло тісто, трохи густіше, ніж як на налисники.

Додати капусту, цибулю і кмин, добре вимішати. Густина тіста має бути як густа сметана. Якщо трохи загусте – додати молока, а як трохи зарідке – муки.

Смажити на олії з обох сторін до рум’яності.

Фучки можна подавати із сметаною, грибним соусом, або просто з бринзою. 

Раніше ми писали, як приготувати легендарний торт "Наполеон" за 20 хвилин

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин