Готуємо біґос: рецепт традиційної галицької страви

Рецепти 15:20 - 21 січня 2022

Історія цієї популярної у Східній Європі страви має давнє походження, але рецепт біґосу не змінюється десятками років і готується за схожим принципом у різних країнах

Готуємо біґос — традиційну страву галицької кухні

Ідеально для застілля: рецепт традиційного галицького біґосу/скриншот з відео на You-Tube

Ми підготували для вас рецепт традиційної для галицької кухні страви - біґосу. Це рагу також популярне у Польщі, Білорусі та Угорщині, але усюди готується за схожим принципом. Головним секретом незабутнього смаку цієї страви є  тривалість приготування. Хоч безпосердньо біля плити доведеться провести близько 2 годин, але їсти біґос можна не раніше наступного дня.

Читайте також: Рецепт ніжних булочок з яєць і граната

Як приготувати традиційний галицький біґос

Інгредієнти

  • Пів кілограма свіжої білокачанної капусти
  • Пів кілограма квашеної капусти
  • 300 грам жирної свинини
  • 40 грам сушених грибів
  • 200 грам телятини
  • 150 грам бекону
  • 1 цибулина
  • 100 грам чорносливу
  • 1 склянка сухого червоного вина
  • 2 зерна запашного перцю
  • 5 зерен чорного перцю
  • 2 лаврових листки
  • Сіль, перець за смаком
  • Олія для смаження

Спосіб приготування

  1. Залийте гриби холодною водою (на 40 грам грибів потрібно 500 мл води) і залиште на ніч. Потім відваріть пів години гриби у тій же воді. Злийте воду, але не виливайте, і наріжте гриби соломкою.
  2. Якщо квашена капуста надто кисла, то промийте її. Залийте її водою (щоб ледь покривала верх капусти), накрийте кришкою й тушкуйте годину.
  3. Білокачанну капусту дрібно наріжте, посоліть, залийте гарячою водою й готуйте пів години.
  4. Поріжте й обсмажте м'ясо та бекон в олії разом з дрібно порізаною цибулею.
  5. З'єднайте в одній каструлі м'ясо, два види капусти, добре вимитий чорнослив, гриби, прянощі та залийте все грибним відваром. Додайте вина, накрийте кришкою, щоб виходила пара й варіть близько години.
  6. Залишіть страву в прохолодному місці до наступного дня, а потім знову протушкуйте її 15 хвилин. Смачного!

Раніше австралійський фудблогер Лаура Форд поділилася новим рецептом запеченої картоплі, який відкриває абсолютно новий смак картоплі.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин