Сподобається не лише вегетаріанцям: рецепт неймовірно смачних рисово-овочевих котлет
Особливо ця страва сподобається дітям, які не дуже полюбляють їсти овочі

Альтернатива м'ясу: простий рецепт рисово-овочевих котлет/Фото: скріншот з відео
Рисово-овочеві котлети – чудова альтернатива для м'ясних варіацій страви. Ці котлети сподобаються не тільки вегетаріанцям та прихильникам здорового харчування, але й дорослим і особливо дітям, які не люблять їсти овочі.
Які інгредієнти знадобляться для приготування рисово-овочевих котлет:
- Рис 200 г
- Картопля 2 шт
- Цибуля 1 шт
- Морква 1 шт
- Капуста білокачанна 300 г
- Яйця 2 шт
- Борошно пшеничне 100 г
- Панірувальні сухарі 50 г
- Соняшникова олія 80 г
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
- Базилік
Покроковий рецепт рисово-овочевих котлет
Крок №1. Промийте рис, залийте 500 мл води, посоліть та зваріть до готовності. Почистіть картоплю і наріжте кубиками, посоліть і зваріть.
Крок №2. Почистіть цибулю та моркву, промийте і наріжте кубиками. Капусту тонко нашинкуйте. На розігрітій з маслом сковороді підсмажте цибулю та моркву до прозорості. Додайте капусту, посоліть, поперчіть і тушкуйте до готовності.
Крок №3. Зачекайте, поки картопля і капуста охолонуть і подрібніть їх у блендері. У мисці змішайте овочеву масу з рисом та базиліком, додайте яйця, борошно та добре перемішайте.
Крок №4. Столовою ложкою наберіть масу і формуйте котлети, запаніруйте в сухарях. Розігрійте сковороду, додайте масла й обсмажуйте котлети з двох сторін до золотистого відтінку.
Смачного!
Раніше ми ділилися рецептом неймовірно смачної запіканки із картоплі, яку зможе приготувати кожен.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!