ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Готуємо яловичину правильно: секрет ніжного та соковитого м'яса

Рецепти 18:06 - 02 лютого 2022

Під час приготування яловичини варто враховувати декілька нюансів, які дозволять зробити м'ясо ніжним та соковитим

Готуємо яловичину правильно: секрет ніжного та соковитого м'яса

Рецепт ніжної та соковитої яловичини/Фото: Рexels

Любителі м'ясних страв не раз зіштовхувалися із проблемами у приготуванні. Щоб м'ясо вийшло ніжним та не пересушеним, потрібно знати декілька кулінарних лайфхаків. Яловичина також вимагає особливого підходу. Пропонуємо дізнатися, як правильно готувати яловичину, щоб вона вийшла ніжною та соковитою.

Читайте також: Простий рецепт соковитих курячих крилець, від яких неможливо відірватися

Як обрати яловичину: 3 корисні поради

Колір

М'ясо має бути однотонним, без плям і вкраплень. Свіжа яловичина яскраво-червоного кольору, кістки та жир – білого. Коричневий відтінок говорить про несвіжість м'яса, а жовтуватий жир – про те, що тварина була старою.

Запах

Допускається сильний молочний аромат. Варто насторожитися, якщо шматок пахне приправами або оцтом. Це означає, що м'ясо давно продається і вже не свіже. Відсутність запаху сигналізує про те, що тварину годували не натуральною їжею.

Тактильні відчуття

Шматок яловичини має бути пружним, при натисканні швидко відновлювати форму.

Як правильно смажити яловичину

Щоб м'ясо було соковитим та ніжним, потрібно враховувати декілька нюансів.

  1. М'ясо з холодильника має відлежатися при кімнатній температурі щонайменше 20 хвилин.
  2. Шматки різати потрібно поперек волокон.
  3. Сковорода має бути добре розігрітою, із товстим дном.
  4. Не варто викладати шматки впритул один до одного, інакше вони почнуть тушкуватися.
  5. Потрібно довше просмажити кожну сторону, щоб весь сік залишився всередині. Перевертати м'ясо не варто, адже тоді не буде хрумкої скоринки.
  6. Наприкінці приготування можна покласти на м'ясо невеликий шматочок вершкового масла. Це надасть особливий смак та соковитість.

Як замаринувати яловичину: секрети ніжної страви

Маринад – один із ключових моментів у приготуванні ніжної яловичини. Маринувати м'ясо можна в цибулі, гірчиці, меду, алкоголі, соєвому соусі та томатах. Яловичина не терпить поспіху, тому маринувати її варто щонайменше годину.

Якщо шматок попався не першої свіжості, тримати його в маринаді краще всю ніч. Не варто звертатися до оцту – він сушить м'ясо. Також треба бути обережним із сіллю та приправами – вони витягують соки.

Підійдуть овочі, переважно томати. В результаті маринування з помідорами або томатною пастою виходить ніжне та смачне м'ясо. Якщо м'ясо потрібно замаринувати швидко, ідеально підійде соєвий соус, але в такому разі не можна додавати сіль. У цьому соусі яловичину тримають трохи більше 15 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати пісочний пиріг "хвилинка". Для його начинки можна використовувати будь-яке варення або повидло, яке є у вас вдома.

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин