ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Стародавній рецепт: як приготувати м'ясний хліб

Рецепти 13:32 - 03 лютого 2022

Рецепт м'ясного хліба вперше був згаданий у кулінарній збірці Аліція

м'ясний хліб

Рецепт м'ясного хліба/Фото: kuxaro4ka.ru for Pinterest

М'ясний хліб – це страва, яка готується з рубаного м'яса, найчастіше з яловичого фаршу. Але є безліч різних варіацій його приготування, тому деякі інгредієнти можна замінити. Таку страву можна сміливо подавати до святкового столу.

Вперше рецепт м'ясного хліба з'явився у кулінарній збірці Аліція, датованої V століттям. Після цього блюдо розлетілося по всьому по всій Європі та навіть потрапило до Америки.

Для приготування м'ясного хліба вам знадобиться:

  • Яловичина – 400 г;
  • Свинина – 250 г;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Горошок консервований – 100 г;
  • Брокколі – 100 г;
  • Олія соняшникова – 20 г;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений – до смаку;
  • Приправа до м'яса – до смаку.

Приготування:

  1. Ретельно промийте м'ясо та наріжте на шматки.
  2. Цибулю та часник очистіть і наріжте.
  3. Пропустіть все через м'ясорубку. У фарш додайте сіль, перець та спеції.
  4. Брокколі помийте та розберіть на невеликі суцвіття.
  5. Додайте у фарш горошок та броколі, добре перемішайте. Поставте на годину у холодильник.
  6. Візьміть форму для хліба і змастіть її олією. Помірно по всій формі викладіть фарш.
  7. Запікайте м'ясний хліб 40 хвилин за температури 180 °C 40 хвилин.
  8. Готовий хліб обережно за допомогою ножа дістаньте із форми, наріжте скибочками та подавайте з будь-яким гарніром.

М'ясний хліб готовий! Смачного!

Раніше ми поділилися рецептом пісочного пирога "хвилинка".

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин