Стародавній рецепт: як приготувати м'ясний хліб
Рецепт м'ясного хліба вперше був згаданий у кулінарній збірці Аліція

Рецепт м'ясного хліба/Фото: kuxaro4ka.ru for Pinterest
М'ясний хліб – це страва, яка готується з рубаного м'яса, найчастіше з яловичого фаршу. Але є безліч різних варіацій його приготування, тому деякі інгредієнти можна замінити. Таку страву можна сміливо подавати до святкового столу.
Вперше рецепт м'ясного хліба з'явився у кулінарній збірці Аліція, датованої V століттям. Після цього блюдо розлетілося по всьому по всій Європі та навіть потрапило до Америки.
Для приготування м'ясного хліба вам знадобиться:
- Яловичина – 400 г;
- Свинина – 250 г;
- Часник – 3 зубчики;
- Цибуля – 1 шт;
- Горошок консервований – 100 г;
- Брокколі – 100 г;
- Олія соняшникова – 20 г;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний мелений – до смаку;
- Приправа до м'яса – до смаку.
Приготування:
- Ретельно промийте м'ясо та наріжте на шматки.
- Цибулю та часник очистіть і наріжте.
- Пропустіть все через м'ясорубку. У фарш додайте сіль, перець та спеції.
- Брокколі помийте та розберіть на невеликі суцвіття.
- Додайте у фарш горошок та броколі, добре перемішайте. Поставте на годину у холодильник.
- Візьміть форму для хліба і змастіть її олією. Помірно по всій формі викладіть фарш.
- Запікайте м'ясний хліб 40 хвилин за температури 180 °C 40 хвилин.
- Готовий хліб обережно за допомогою ножа дістаньте із форми, наріжте скибочками та подавайте з будь-яким гарніром.
М'ясний хліб готовий! Смачного!
Раніше ми поділилися рецептом пісочного пирога "хвилинка".
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!