Незвичне, але дуже смачне поєднання на сніданок: запіканка з французьких тостів та яблук
Приготуйте все звечора, а вранці просто запекти, і чудовий початок дня гарантовано

Незвичне, але дуже смачне поєднання на сніданок: запіканка з французьких тостів та яблук/Фото: The Cookie Rookie
Цей рецепт запіканки з яблучними французькими тостами — ідеальний спосіб приготувати дивовижний сніданок, не встаючи рано. його дуже легко підготувати звечора, а вранці просто поставити у духовку. Ви робитимете його знову і знову, адже це дуже легко, зручно і неймовірно смачно.
Інгредієнти
- 16 скибочок хліба бріош. Можна замінити халою.
- 85 грамів вершкового масла
- 6 очищених і нарізаних шматочками яблук
- 2 столові ложки лимонного соку
- Півтори чайної ложки кориці
- 8 великих яєць
- 230 мілілітрів молока
- 135 грамів цукру
- 2 чайні ложки екстракту ванілі
- дрібка солі
Додаткові начинки:
- Цукрова пудра
- Кленовий сироп
Спосіб приготування
- У форму для випікання, змащену маслом, покладіть 8 скибочок хліба, щоб вони злегка перекривали одна одну. Якщо необхідно, розріжте хліб, щоб заповнити порожні місця.
- У великій сковороді на середньому вогні розтопіть половину вершкового масла. Додайте яблука і тушкуйте до готовності приблизно 8-10 хвилин. Зніміть з вогню і додайте лимонний сік і корицю.
- Викладіть яблучну суміш на нижній шар хліба, а потім покладіть зверху скибочки хліба, що залишилися.
- У великій мисці збийте яйця, молоко, цукор, ванільний екстракт і сіль, поки інгредієнти добре не з’єднаються.
- Вилийте яєчну суміш на хліб і обережно притисніть тильною стороною дерев’яної ложки або гумової лопатки.
- Накрийте плівкою та поставте в холодильник на ніч або принаймні на 8 годин.
- Коли будете готові готувати, розігрійте духовку до 180 градусів. Перекладіть французькі тости на стільницю і дайте постояти при кімнатній температурі 30 хвилин, поки духовка попередньо розігріється.
- У маленькій сковороді або мисці, придатній для мікрохвильової печі, розтопіть решту масла та змажте ним хліб.
- Випікайте французькі тости, поки центр не затвердіє та не стане золотисто-коричневим, 40-50 хвилин. Вийміть з духовки й дайте постояти 10 хвилин перед подачею.
- Для подачі посипте цукровою пудрою та за бажанням полийте кленовим сиропом.
Хачапурі по-мегрельськи: Це неймовірно смачно і легко готується.
Джерело:
The cookie rookie
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні