ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Незвичне, але дуже смачне поєднання на сніданок: запіканка з французьких тостів та яблук

Рецепти 12:37 - 27 березня 2025

Приготуйте все звечора, а вранці просто запекти, і чудовий початок дня гарантовано

Незвичне, але дуже смачне поєднання на сніданок: запіканка з французьких тостів та яблук

Незвичне, але дуже смачне поєднання на сніданок: запіканка з французьких тостів та яблук/Фото: The Cookie Rookie

Цей рецепт запіканки з яблучними французькими тостами — ідеальний спосіб приготувати дивовижний сніданок, не встаючи рано. його дуже легко підготувати звечора, а вранці просто поставити у духовку. Ви робитимете його знову і знову, адже це дуже легко, зручно і неймовірно смачно.

Інгредієнти

  • 16 скибочок хліба бріош​​. Можна замінити халою.
  • 85 грамів вершкового масла
  • 6 очищених і нарізаних шматочками яблук
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • Півтори чайної ложки кориці
  • 8 великих яєць
  • 230 мілілітрів молока
  • 135 грамів цукру
  • 2 чайні ложки екстракту ванілі
  • дрібка солі

Додаткові начинки:

  • Цукрова пудра
  • Кленовий сироп

Спосіб приготування

  1. У форму для випікання, змащену маслом, покладіть 8 скибочок хліба, щоб вони злегка перекривали одна одну. Якщо необхідно, розріжте хліб, щоб заповнити порожні місця.
  2. У великій сковороді на середньому вогні розтопіть половину вершкового масла. Додайте яблука і тушкуйте до готовності приблизно 8-10 хвилин. Зніміть з вогню і додайте лимонний сік і корицю.
  3. Викладіть яблучну суміш на нижній шар хліба, а потім покладіть зверху скибочки хліба, що залишилися.
  4. У великій мисці збийте яйця, молоко, цукор, ванільний екстракт і сіль, поки інгредієнти добре не з’єднаються.
  5. Вилийте яєчну суміш на хліб і обережно притисніть тильною стороною дерев’яної ложки або гумової лопатки.
  6. Накрийте плівкою та поставте в холодильник на ніч або принаймні на 8 годин.
  7. Коли будете готові готувати, розігрійте духовку до 180 градусів. Перекладіть французькі тости на стільницю і дайте постояти при кімнатній температурі 30 хвилин, поки духовка попередньо розігріється.
  8. У маленькій сковороді або мисці, придатній для мікрохвильової печі, розтопіть решту масла та змажте ним хліб.
  9. Випікайте французькі тости, поки центр не затвердіє та не стане золотисто-коричневим, 40-50 хвилин. Вийміть з духовки й дайте постояти 10 хвилин перед подачею.
  10. Для подачі посипте цукровою пудрою та за бажанням полийте кленовим сиропом.

Хачапурі по-мегрельськи: Це неймовірно смачно і легко готується.

Джерело: The cookie rookie

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин