Шкільна піца: коштувала в школах по 35 копійок
Покроковий рецепт приготування Шкільна піца

Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Шкільна піца. Памʼятаєте такі були в школах.. за мого часу здається по 35 копійок, якщо не помиляюсь. А чи зараз є?
Що треба:
дріжджі сухі - 8 г;
цукор - 1 ст.л;
вода тепла - 250 мл;
сіль - 1/2 ч.л;
борошно - 380 - 400 г;
лія - 1 ст.л.
Начинка:
ковбаски напівкопчені
сир моцарела - 200 г;
огірки (мариновані, солені)/помідори - по 1 шт;
майонез + кетчуп - по 1-2 ст.л.
Приготування:
В теплій воді розчиняємо дріжджі і цукор. Додаємо сіль, просіяне борошно поступово і замішуємо тісто, в кінці додаємо олію і гарно вимішуємо. Кладемо в посуд змащений олією, накриваємо рушником і в тепле місце ставимо сходити, щоб збільшилося в два-три рази.
Тим часом готуємо начинку, нарізаємо ковбаски. Змішуємо майонез з кетчупом, натираємо сир, готуємо огірочки з помідорами.
Зійшовше тісто обминаємо, ділимо на 6 частин, формуємо кулі, викладаємо на бляху застелену просиліконеним пергаментом, даємо ще трохи підійти, далі руками формуємо основу для піци, змащуємо майонезом з кетчупом, викладаємо начинку: ковбаски, огірки, помідори, зверху сир потертий. Ставимо випікатися в розігріту духовку при температурі 200 градусів ~ 30 хв., до зарумʼянення.
Смачного
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!