Секрет ідеального смаженого рису: швидко і неймовірно смачно
Цей рецепт легкий та не потребує багато часу

Секрет ідеального смаженого рису: швидко і неймовірно смачно/Фото: taste.com.au
Смажений рис багато хто любить. Це чудовий поживний гарнір, який можна їсти на сніданок, обід і вечерю. Овочі додають до страви клітковину і поживні речовини.
Готується дана страва легко і просто. Ви зможете власноруч приготувати рис майже ресторанної якості. Овочі можна класти ті, які найбільше подобаються саме вам.
Беріть для роботи велику сковороду або вок-сковороду. Це потрібно для того, щоб на сильному вогні рис дійсно посмажився та вийшов золотистим, а не як на пару.
Що треба:
- 1 склянка довгозернистого білого рису
- 2 ч.л рослинної олії
- 2 яйця
- 2 шматочки бекону
- 1 морква
- 2 цибулини
- 1/2 склянки замороженого горошку
- 1 ст ложка соєвого соусу
- Насіння кунжуту, для подачі
- Цибуля для подачі
Приготування:
Перед приготуванням рис бажано охолодити. Для цього розкладіть його тонким шаром на підносі, нещільно накрийте харчовою плівкою та поставте в холодильник, поки він не охолоне.
Далі зваріть рис у великій каструлі з киплячою водою протягом 12 хвилин або до готовності. Злийте воду і залиште рис остигати.
Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні. Додайте збиті яйця. Покрутіть сковороду, щоб сформувати омлет. Готуйте 2 хвилини або до готовності. Перекладіть на обробну дошку та дайте охолонути. Після цього згорніть омлет та товсто наріжте.
Додайте у сковорідку нарізаний бекон. Готуйте 4 хвилини до світло-золотистого кольору. Додайте натерту моркву. Смажте, помішуючи, 1 хвилину. Додайте дрібно нарізану цибулю, горошок і рис. Готуйте, помішуючи, 3-4 хвилини. Додайте яйце і соєвий соус. Перемішуйте, поки не нагріється. Посипте насінням кунжуту і зверху покладіть додаткову нарізану цибулю.
Раніше ми писали, як приготувати запечені креветки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!