ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Язик запечений у вершках з горіхами: рецепт для особливих подій

Рецепти 14:30 - 19 квітня 2025

Чудовий варіант до святкового столу

Язик запечений у вершках з горіхами: рецепт для особливих подій

Язик запечений у вершках з горіхами/Фото: скрін

Сьогодні готуємо щось особливе за рецептом зірки Мастер Шеф Ольги Рябенко — язик, який просто тане в роті. Це не просто нарізка, а тепла, домашня страва для святкового столу.

Інгредієнти:

  1. Язик яловичий (або свинячий) – 1 шт (свинячих 2 шт);
  2. Морква – 2 шт;
  3. Цибуля ріпчаста – 2 шт;
  4. Стебло селери (за бажанням) – 2 шт;
  5. Лист лавровий – 2 шт;
  6. Сіль – 1 ст. л;
  7. Вершки (33%) – 100 мл;
  8. Гірчиця в зернах – 2 ст. л;
  9. Сир твердий – 70 г;
  10. Часник – 2 зубчики;
  11. Горіхи волоські – 50 г;
  12. Сіль, перець за смаком.

Приготування:

1. Язик промити, залити холодною водою, додати сіль, лавровий лист, моркву, селеру та цибулю. Варити яловичий язик близько 3 годин, свинячий 1,5 години. Готовий язик помістити під проточну холодну воду та зняти шкірку.

2. Нарізати язик на скибочки завтовшки близько 5 мм. Це зручніше робити, коли язик охолонув. Викласти в форму для запікання.

3. В мисці змішати вершки, гірчицю, сир, сіль та перець. Залити соусом язик.

4. Горіхи подрібнити та викласти зверху.

5. Запікати при 200* 20 хвилин. За бажанням можна додати зелень.

Лимонний кекс: повітряний та ароматний десерт для всієї родини!

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин