Язик запечений у вершках з горіхами: рецепт для особливих подій
Чудовий варіант до святкового столу

Язик запечений у вершках з горіхами/Фото: скрін
Сьогодні готуємо щось особливе за рецептом зірки Мастер Шеф Ольги Рябенко — язик, який просто тане в роті. Це не просто нарізка, а тепла, домашня страва для святкового столу.
Інгредієнти:
- Язик яловичий (або свинячий) – 1 шт (свинячих 2 шт);
- Морква – 2 шт;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт;
- Стебло селери (за бажанням) – 2 шт;
- Лист лавровий – 2 шт;
- Сіль – 1 ст. л;
- Вершки (33%) – 100 мл;
- Гірчиця в зернах – 2 ст. л;
- Сир твердий – 70 г;
- Часник – 2 зубчики;
- Горіхи волоські – 50 г;
- Сіль, перець за смаком.
Приготування:
1. Язик промити, залити холодною водою, додати сіль, лавровий лист, моркву, селеру та цибулю. Варити яловичий язик близько 3 годин, свинячий 1,5 години. Готовий язик помістити під проточну холодну воду та зняти шкірку.
2. Нарізати язик на скибочки завтовшки близько 5 мм. Це зручніше робити, коли язик охолонув. Викласти в форму для запікання.
3. В мисці змішати вершки, гірчицю, сир, сіль та перець. Залити соусом язик.
4. Горіхи подрібнити та викласти зверху.
5. Запікати при 200* 20 хвилин. За бажанням можна додати зелень.
Лимонний кекс: повітряний та ароматний десерт для всієї родини!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!