Починаємо готувати пасхальний кошик: рецепт ніжної солодкої грудки
Таку страву готують для святкового кошика, і вона виходить ніжною та ароматною

Солодка грудка/Фото: скрін з рецепту emiliya.yevtushenko
Солодка грудка – це традиційна великодня страва, яку готують із молока, яєць і цукру. Вона має ніжну, злегка зернисту текстуру, нагадуючи щось середнє між сирною масою та запеченим молочним пудингом. Ця страва є популярною серед українців і часто займає почесне місце у великодньому кошику поряд із паскою, крашанками, м’ясними виробами та іншими святковими стравами.
Інгредієнти:
- 1 л молока.
- 10 яєць (для насиченого кольору краще брати домашні).
- 90 г цукру.
- 10 г ванільного цукру.
- Марля.
Приготування:
- Яйця збиваємо вінчиком до однорідності.
- У тепле молоко додаємо яйця та цукор, варимо на слабкому вогні, поки не почне відділятися сироватка.
- Проціджуємо суміш через сито, застелене марлею в кілька шарів, гарно загортаємо й залишаємо на 7-8 годин, щоб скла зайва рідина.
- Розгортаємо, нарізаємо й насолоджуємося ніжним смаком
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні