ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Починаємо готувати пасхальний кошик: рецепт ніжної солодкої грудки

Рецепти 12:17 - 16 березня 2025

Таку страву готують для святкового кошика, і вона виходить ніжною та ароматною

Починаємо готувати пасхальний кошик:  рецепт ніжної солодкої грудки

Солодка грудка/Фото: скрін з рецепту emiliya.yevtushenko

Солодка грудка – це традиційна великодня страва, яку готують із молока, яєць і цукру. Вона має ніжну, злегка зернисту текстуру, нагадуючи щось середнє між сирною масою та запеченим молочним пудингом. Ця страва є популярною серед українців і часто займає почесне місце у великодньому кошику поряд із паскою, крашанками, м’ясними виробами та іншими святковими стравами.

Інгредієнти:

  • 1 л молока.
  • 10 яєць (для насиченого кольору краще брати домашні).
  • 90 г цукру.
  • 10 г ванільного цукру.
  • Марля.

Приготування:

  1. Яйця збиваємо вінчиком до однорідності.
  2. У тепле молоко додаємо яйця та цукор, варимо на слабкому вогні, поки не почне відділятися сироватка.
  3. Проціджуємо суміш через сито, застелене марлею в кілька шарів, гарно загортаємо й залишаємо на 7-8 годин, щоб скла зайва рідина.
  4. Розгортаємо, нарізаємо й насолоджуємося ніжним смаком

Котлети в сметанно-томатному соусі: готуються в духовці.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин