ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Давня українська страва: голубці з картоплі, зварені в овочевому бульйоні

Рецепти 16:53 - 22 квітня 2025

В деяких регіонах нашої країни ця їжа входить до дванадцяти різдвяних страв

Давня українська страва: голубці з картоплі, зварені в овочевому бульйоні

Давня українська страва: голубці з картоплі, зварені в овочевому бульйоні/Фото: pexels

Голубці з картоплею сподобаються і людям, які дотримуються посту, і тим, хто дозволяє собі все. Вони смачні, мають насичений смак. У їхню начинку можна додавати гриби, відварені або підсмажені. Також можна полити вже готову страву грибним соусом.

Що треба:

  • 1 головка капусти
  • 800 грамів картоплі
  • 2 ст.л. манної крупи
  • 2 яйця
  • 1 ст.л оцту
  • овочевий бульйон
  • сіль, перець

Приготування:

Видаліть із капусти качан та акуратно розберіть голівку на окремі листочки. Закип’ятіть у великій каструлі підсолену воду, додайте туди оцет і відваріть капусту протягом 5 хв. Дуже довго не варіть, щоб листочки не почали розварюватися.

Далі займіться картоплею. Натріть її на тертці та злийте зайвий сік, який утвориться в процесі. Додайте до картоплі манку, яйця, можна ще якісь інгредієнти за вашим вибором. Посоліть, поперчіть і старанно вимішайте.

Підготуйте листки для закрутки голубців. Для цього зріжте потовщення біля основи. Накладіть в кожен частину начинки і загорніть, як зазвичай, загортають голубці. Ті листочки, які залишаться без начинки, застеліть на дно посудини для запікання. Викладіть зверху голубці та влийте півсклянки овочевого бульйону.

Далі поставте страву в розігріту до 180 градусів духовку. Готуйте приблизно годину. Подавайте зі сметанкою або улюбленою підливою.

Раніше ми писали про те, як приготувати замариновані в соєвому соусі та запечені свинячі ребра.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин