Давня українська страва: голубці з картоплі, зварені в овочевому бульйоні
В деяких регіонах нашої країни ця їжа входить до дванадцяти різдвяних страв

Давня українська страва: голубці з картоплі, зварені в овочевому бульйоні/Фото: pexels
Голубці з картоплею сподобаються і людям, які дотримуються посту, і тим, хто дозволяє собі все. Вони смачні, мають насичений смак. У їхню начинку можна додавати гриби, відварені або підсмажені. Також можна полити вже готову страву грибним соусом.
Що треба:
- 1 головка капусти
- 800 грамів картоплі
- 2 ст.л. манної крупи
- 2 яйця
- 1 ст.л оцту
- овочевий бульйон
- сіль, перець
Приготування:
Видаліть із капусти качан та акуратно розберіть голівку на окремі листочки. Закип’ятіть у великій каструлі підсолену воду, додайте туди оцет і відваріть капусту протягом 5 хв. Дуже довго не варіть, щоб листочки не почали розварюватися.
Далі займіться картоплею. Натріть її на тертці та злийте зайвий сік, який утвориться в процесі. Додайте до картоплі манку, яйця, можна ще якісь інгредієнти за вашим вибором. Посоліть, поперчіть і старанно вимішайте.
Підготуйте листки для закрутки голубців. Для цього зріжте потовщення біля основи. Накладіть в кожен частину начинки і загорніть, як зазвичай, загортають голубці. Ті листочки, які залишаться без начинки, застеліть на дно посудини для запікання. Викладіть зверху голубці та влийте півсклянки овочевого бульйону.
Далі поставте страву в розігріту до 180 градусів духовку. Готуйте приблизно годину. Подавайте зі сметанкою або улюбленою підливою.
Раніше ми писали про те, як приготувати замариновані в соєвому соусі та запечені свинячі ребра.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!