Як приготувати ідеальну гречку в мікрохвильовій печі, мультиварці та каструлі
Як зробити гречку розсипчастою та ніжною
Як приготувати ідеальну гречку/Фото: Pixabay
Гречана крупа є одним із найпопулярніших гарнірів, це не дивно, адже вона корисна, ситна та смачна. Розповідаємо, як приготувати ідеальну розсипчасту гречку в мікрохвильовій печі, мультиварці, каструлі та духовці.
Як правильно готувати гречку
Перед приготуванням необхідно промити крупу у великій кількості води та прибрати з неї чорні ядра та сміття. Щоб зварити гречку, води має бути вдвічі більше за крупу. Найпростіше вимірювати пропорцію у склянках: на склянку гречки беріть 2 склянки води.
Читайте також: Як ідеально посмажити картоплю: секретний рецепт від відомого шеф-кухаря
Існує лайфхак, який допоможе зробити гречку більш ароматною та розсипчастою. Перед варінням обсмажте гречку на сухій розпеченій сковороді 4-5 хвилин, постійно помішуючи.
Що додати до гречки
На 1 склянку крупи всипте половину чайної ложки солі. Можете також додати улюблені спеції. Добре поєднуються з гречкою розмарин, паприка та селера. Після приготування у гречку можна покласти шматочок вершкового масла.
Як варити гречку в каструлі
Покладіть у каструлю крупу і залийте водою, доведіть до кипіння, зменште вогонь та варіть 15-20 хвилин. Якщо ви спізнюєтеся і не можете вимкнути гречку через 20 хвилин – приберіть її з вогню раніше та залиште на 10 хвилин. Крупа вбере гарячу воду і приготується.
Читайте також: Як швидко нарізати яйця в салат: два ефективні лайфхаки
Як приготувати гречку в мультиварці
Насипте гречку в чашу мультиварки та виберіть режим "каша", "гречка" або "крупи" (залежить від мультиварки). Виставте час 30-40 хвилин на таймері. Деякі мультиварки самі виставляють час цього режиму.
Як приготувати гречку в мікрохвильовій печі
Всипте крупу в посуд, який підходить для мікрохвильової печі і залийте її холодною водою. Готуйте 7 хвилин на потужності 800 Вт під кришкою. Перемішайте гречку ложкою в посуді та варіть ще 5–7 хвилин на потужності 600 Вт.
Як готувати гречку в духовці
Викладіть гречку в жароміцний посуд, залийте водою і накрийте кришкою або фольгою. Готуйте 35 хвилин при температурі 190 °C. Залиште гречку настоятися 15 хвилин у вимкненій духовці.
Раніше ми розповідали, як приготувати холодець із риби. Ця страва сподобається всім, не лише любителям риби. До того ж вона ідеально підійде для тих, хто дотримується посту. Холодець можна готувати з різних видів риби, наприклад, форель, судак, лосось та палтус.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!