ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт щастя: беремо картопельку, сирочок та пластівці й запікаємо в духовці

Рецепти 21:00 - 18 квітня 2025

Смачна вечеря, яка готується швидко й легко, може зробити щасливими багатьох

Рецепт щастя: беремо картопельку, сирочок та пластівці й запікаємо в духовці

Рецепт щастя: беремо картопельку, сирочок та пластівці й запікаємо в духовці/Фото: The Kitchn

Мало хто може встояти перед затишним поєднанням ніжної картоплі та гарячого запеченого сиру. Прості інгредієнти, легко приготування і незабутній смак роблять цю страву справжнім рецептом щастя.

Деталі

Ця версія картопляної запіканки потребує кількох додаткових кроків — відварювання картоплі та приготування швидкого крем-супу з нуля, але результат того вартий. Незалежно від того, чи ви влаштовуєте святковий обід на Великдень, чи просто готуєте вечерю для сім’ї, цей рецепт обов’язково сподобається як дітям, так і дорослим.

Інгредієнти

  • Приблизно 1,5 кілограма картоплі, очищеної та нарізаної на 2-сантиметрові шматочки
  • Окремо 1 столова ложка та 2 чайні ложки солі
  • 120 грамів вершкового масла, плюс ще для змащування форми для запікання
  • 4 стручки молодої цибульки, тонко нарізані, розділені на білу та зелену частини
  • 4 зубчики часнику, подрібнити
  • 30 грамів борошна
  • 180 мл курячого або овочевого бульйону
  • 1 склянка молока
  • 1 склянка сметани
  • 1/2 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
  • 250 грамів тертого сиру чеддер
  • 2 склянки кукурудзяних пластівців, подрібнених

Спосіб приготування

  1. Поставте решітку в середині духовки та нагрійте її до 180 градусів. Злегка змастіть вершковим маслом форму для запікання і відкладіть.
  2. Помістіть картоплю у велику каструлю та додайте достатньо холодної води, щоб вона її покрила. Додайте 1 столову ложку солі. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння на сильному вогні приблизно 10 хвилин. Відкрийте кришку і продовжуйте варити, поки картопля не стане м’якою, 6-7 хвилин. Злийте воду.
  3. Розтопіть половину вершкового масла в порожній каструлі на середньому вогні. Додайте білі частинки молодої цибулі і тушкуйте, поки вони не почнуть розм’якшуватися, приблизно 2 хвилини. Додайте 4 часник і готуйте до появи аромату ще до 1 хвилини.
  4. Додайте борошно та перемішуйте до світло-золотистого кольору, 1-2 хвилини.
  5. Постійно помішуючи, повільно влийте бульйон, а потім 1 склянку молока. Доведіть до кипіння. Продовжуйте варити, безперервно помішуючи, до загустіння, 3-4 хвилини. Зніміть з плити.
  6. Змішайте 1 склянку сметани, перець, 150 грамів сиру і сіль.
  7. Додайте зціджену картоплю і перемішайте, щоб вона покрилася. Перекладіть суміш у підготовлену форму для запікання.
  8. Змішайте 2 склянки подрібнених кукурудзяних пластівців, половину масла (розтопленого) та залишки сиру у середній мисці.
  9. Рівномірно розподіліть топінг з кукурудзяних пластівців поверх картоплі
  10. Випікайте, доки у центрі запіканки не будуть з'являтися бульбашки, а пластівці не стануть злегка коричневими, приблизно 40-50 хвилин.

Пропонуємо також зберегти цей рецепт котлет із яловичини, оскільки так швидко ви подібну страву навряд чи готували. А якщо подавати їх з овочами, то можна поєднати смачне з корисним.

Джерело: The kitchn

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин