Як приготувати українську паляницю: спрощений рецепт від шеф-кухаря Клопотенка

Рецепти 12:28 - 06 березня 2022

Для приготування потрібно всього чотири інгредієнти

Як приготувати паляницю: рецепт від шеф-кухаря

Як приготувати паляницю: рецепт від шеф-кухаря/Фото: Pexels

Популярний український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився у Facebook простим рецептом українського хліба – паляниці, яка є таємною зброєю українців у боротьбі з РФ. Кулінар пропонує приготувати хліб без дріжджів за спрощеною схемою із чотирьох інгердієнтів.

Читайте також: Як налагодити харчування під час війни та чим годувати дітей в укритті

Деталі

Як зазначив Клопотенко, він вважає своїм обов'язком розповісти, як готувати символ України в умовах війни, коли хліб став розкішшю в багатьох магазинах. Для випічки, назву якої знає і може правильно вимовити лише справжній українець, знадобиться:

  • борошно – 500 г;
  • будь-який кисломолочний напій або вода – 400 г;
  • сіль - 1 чайна ложка (ч. л.);
  • сода - 1 ч. л.

Як готувати:

  1. Насипте в миску борошна, солі та соди, перемішайте. Залийте кисломолочним продуктом або водою з оцтом. Отриману суміш змішуємо 1-2 хвилини, щоб борошно просякло вологою.
  2. Після цього виваліть масу на стіл, присипаний борошном. Сформуйте плоский чотирикутник, складіть його конвертиком та закругліть.
  3. Візьміть деко, застеліть його пергаментом, який зверху треба змастити олією. Печіть 40-45 хвилин у духовці або хлібопічці, розігрітій до 200 градусів.

Зазначимо, що слово паляниця – тактична зброя, що дозволяє розпізнати ворога. Російські солдати зазвичай не можуть з першого разу вимовити це слово і не знають, що воно означає. А кремлівська пропагандистка Ольга Скабєєва в ефірі рос-ТБ переклала слово як полуниця.

Раніше ми писали, що у Києві жінка збила ворожий дрон банкою консервації. Жінка запустила банкою по безпілотнику з балкона.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1