Що з їжі взяти з собою у дорогу під час евакуації: поради відомого шеф-кухаря
Євген Клопотенко назвав прості страви, якими потрібно запастись тим, хто від'їжджає

Клопотенко розповів, яку їжу взяти з собою у дорогу/Фото: Рexels
Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, які перекуси та прості страви можна взяти з собою у поїздку. Через бойові дії багато українців евакуюються у більш безпечні місця. Часто їх чекає довга дорога, тому важливо запастися їжею.
Читайте також: У МОЗ розповіли, як мамам немовлят не втратити лактацію у стані стресу
Деталі
Щоб у потрібний момент швидко перекусити та вгамувати голод, потрібно заздалегідь підготуватися. Клопотенко рекомендує:
- відварити яйця круто, картоплю у мундирах, підсушити хліб на домашні сухарики;
- упакувати енергетичні батончики, будь-які консерви, горішки, сухофрукти, порційні джеми, мед та вершкове масло;
- взяти тверді овочі та фрукти: моркву, огірки, солодкий перець, яблука, груші, апельсини, мандарини тощо, але не багато, бо зіпсуються та подавляться.
Простежте, щоб їжа мала тривалий термін придатності. А головне – не забудьте про чисту воду, на одну людину на добу знадобиться два літри.
Також Клопотенко опублікував на своєму сайті рецепти того, що ще можна приготувати:
- Для смачного та ситного перекусу підійде випічка з доступних інгредієнтів, які знайдуться у кожного на кухні. Це можуть бути поживні вівсяні батончики або, наприклад, пиріжки з капустою.
- Також можна спекти тертий пиріг з варенням. Його можна їсти три дні, тому страва підходить для поїздки.
- Крім того, гарним варіантом перекусу буде вівсяне печиво. Воно придатне до споживання навіть коли зачерствіє, також його можна розмочувати у чаї або какао.
Раніше ми писали, що робити, якщо у вашому населеному пункті зникла вода. Оприлюднена інструкція, яка може врятувати життя.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!