Топ-5 легких рецептів каш, які не потребують варіння

Рецепти 11:30 - 26 березня 2022

Ми поділимось кулінарними лайфхаками, які стануть у нагоді під час війни

Рецепти каші

Рецепти каш, які можна приготувати в укритті. Фото: Unsplash/Автор- Brigitta Baranyi

Зараз, коли в умовах війни не всі мають шанс повноцінно готувати їжу на плиті, варто звернути увагу на 5 корисних і легких страв. Шеф та експерт реаліті-шоу "На ножах" Алекс Якутов розкрив секрети деяких круп, що  можна вживати без варіння. 

Таким чином  ви втамуєте голод  і зекономите час на приготуванні. 

Гречка

  • Її можна просто заливати водою, навіть не окропом, а чистою водою кімнатної температури в пропорції 1:2.
  • У воді вона має настоятися приблизно 5 годин, а краще 8-10. Після цього її можна їсти.
  • Прочитайте на упаковці, там має бути  вказано, що вона обсмажена та висушена. Тому простої води буде достатньо, аби гречка набухла.

Ячна крупа

  • Кашу з подробленого ячменю теж традиційно варять. Проте ви можете залити окропом у пропорції 1:2 і дати настоятися щонайменше 2 години.
  • Час приготування буде залежати від розміру подробленого ячменю.

Читайте також: Що з їжі взяти з собою у дорогу під час евакуації

Кускус

  • Достатньо залити його окропом і накрити тарілкою на 15 хвилин.
  • Але майте на увазі, що води має бути трохи більше, ніж самої крупи.

Перловка

  • Перлову крупу також можна заливати водою, причому не обов’язково дуже гарячою.
  • Залийте з розрахунку 1:3 і дайте настоятися 24 години.

Геркулес

  • Навіть якщо на упаковці ви бачите, що пише про варіння, все одно можете залити "Геркулес" окропом і почекати 15-20 хвилин.

Раніше ми ділились, як приготувати консервовану кашу

Джерело: Факти

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1