Як спекти хліб без дріжджів: рецепт
Смачний хліб можна спекти вдома навіть без дріжджів

Рецепт хліба без дріжджів/Фото: Unsplash
У воєнний час важко дістати свіжий хліб, а дріжджі стають дефіцитом. Випекти смачний домашній хліб можна без дріжджів. Ділимося рецептами бездріжджового хліба.
Хліб на кефірі
Інгредієнти:
- Борошно – 350 г;
- Кефір – 300 мл;
- Сіль – 1 ч. л;
- Цукор – 1 ч. л;
- Сода – 0,5 ч. л.
Змішайте борошно, сіль, цукор та соду. Влийте в сухі інгредієнти теплий кефір та замісіть однорідне тісто. Необхідно місити тісто, поки воно не перестане липнути до рук. При необхідності всипте ще борошна.
Читайте також: Що з їжі взяти з собою під час евакуації?
Загорніть тісто в плівку та залиште на 30-40 хвилин. Сформуйте з тіста хліб та зробіть надрізи ножем зверху. Присипте хліб борошном і випікайте в духовці 20-30 хвилин при температурі до 200 градусів.
Хліб з медом
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки;
- Вівсяне борошно або геркулес - 2 склянки;
- Вода – 2 склянки;
- Мед – 2 ст. л;
- Соняшникова олія – 2 ст. л;
- Розпушувач – 1 ст. л;
- Сіль – 1 ч. л.
Змішайте пшеничне та вівсяне борошно, додайте сіль та розпушувач. У теплій воді розведіть мед і олію, влийте в борошно і все перемішайте.
Читайте також: Як приготувати українську паляницю: спрощений рецепт від шеф-кухаря Клопотенко
Вимісіть тісто руками, накрийте плівкою та залиште на 20 хвилин. Надайте тісту потрібну форму і випікайте 30-40 хвилин при 200 градусах.
Зараз, коли в умовах війни не всі мають шанси повноцінно готувати їжу на плиті. Розповідаємо, які каші можна приготувати без варіння.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!