RU UA
1

9 кращих начинок для паски: незвичайно та красиво

Рецепти 21:21 - 06 квітня 2022

У традиційні пасхальні паски зазвичай додають ізюм, але якщо ви хочете урізноманітнити святкову випічку, пропонуємо додати що-небудь із запропонованих нами начинок

9 кращих начинок для паски: незвичайно та красиво

Найкращі начинки для пасхальних пасок/Фото: Pexels

Великдень вже скоро і якщо ви хочете зробити більш незвичайну начинку паски, ніж просто додавання родзинок і горіхів до неї, пропонуємо вам свої варіанти начинок, а ви вибирайте чим радуватимете гостей і себе.

Тут ми готуватимемо такі паски:

  1. Традиційні;
  2. З сухофруктами та горішками;
  3. Сирні;
  4. З шоколадною начинкою;
  5. З рідкого тіста;
  6. З ізюмом;
  7. з начинкою з курки;
  8. Вівсяна паска в мікрохвильовій печі;
  9. З хрусткою скоринкою.

1. Традиційні паски

Як приготувати традиційну паску/Фото: Pexels

Незалежно від того, який рецепт ви оберете, є загальні правила приготування паски. Для цього треба обов'язково взяти борошно вищого гатунку та просіяти його. Дріжджі можна використовувати як сухі, і пресовані. Останній варіант буде кращим. Цукор має бути дрібним, а яєчні жовтки – яскравими. Все це необхідно для того, щоб паска вийшла здобною, м'якою і красивою жовтого кольору.

Пасочки не люблять поспіху. Тісто має піднятися як мінімум три рази: коли готується опара (рідке тісто), коли замішується і коли розкладається за формами.

Паски треба пекти у спеціальних високих формах. Їх необхідно ретельно змастити розігрітим, але не рідким вершковим маслом або олією. Краї та дно можна застелити пергаментним папером. Форми треба заповнити тестом наполовину чи третину.

Випікають паски у добре розігрітій духовці 1,5-2 години (залежно від розміру). Готові паски прикрашають білковою глазур'ю, фарбованим пшоном та різними кондитерськими посипками.

Для приготування білкової глазурі охолоджені яєчні білки треба збити на великій швидкості з цукровою пудрою: на 1 білок необхідно ½ склянки пудри. А наприкінці додайте чайну ложку лимонного соку.

2. Паски з сухофруктами та горішками

Паски з горіхами/Фото: Pexels

Залийте сухофрукти, які використовуватимете в тісто, окропом і залиште на 20 хвилин. Зробіть теж саме з сухофруктами для прикраси, тільки злийте гарячу воду через кілька хвилин.

Подрібніть горіхи для тіста, а молоко із вершками підігрійте до температури 35-40 градусів. Змішайте дріжджі з цукром і влийте трохи підігрітого молока. Коли зробите тісто, додайте сухофрукти.

3. Сирні паски

Для їхнього приготування розчиніть дріжджі в теплому молоці. У мисці змішайте сир, яйця, сіль, цукор і розтоплене вершкове масло. Додайте цю суміш до молока з дріжджами. Змішайте борошно з промитими і висушеними родзинками, поступово додаючи в рідкі інгредієнти і замісіть тісто.

4. Паски з шоколадною начинкою

Паски з шоколадною начинкою/Фото: Pexels

Підігріте молоко необхідно вилити до дріжджів та додати одну чайну ложку цукру. Залиште отриману масу на кілька хвилин у теплі. Потім розтопіть вершкове масло і змішайте з цукром, що залишився.

Залийте ізюм гарячою водою на 10-15 хвилин, після чого зцідіть воду через марлю і висушіть сухофрукт. Додайте до родзинок ананас або інші цукати або сухофрукти за бажанням. Туди ж додайте лимонну цедру, чайну ложку борошна та перемішайте.

Додайте до молока та дріжджів розтоплене вершкове масло та перемішайте. Після чого додайте два яєчні білки. Додайте 350 г борошна, додайте половину чайної ложки солі і перемішайте. Після чого додайте сухофрукти з лимонною цедрою та всипте ванілін.

Додайте ще 350 г борошна частинами, ретельно перемішуючи. Заважати необхідно не більше 7-10 хвилин, поки тісто не прилипатиме до рук.

Тісто залиште окремо в ємності, змащеній олією, у теплі, накривши рушником. Воно має збільшитися вдвічі.

Тісто, що підійшло, поділіть на порції і залиште на 5 хвилин.

Порції тіста помістіть у форми, які треба змастити маслом. Дайте тесту підійти вдвічі. Поставте його для випікання в духовку і тримайте всередині 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Начинка для паски

Зріжте з готової паски верхню частину і приберіть м'якоть зсередини. Залиште стінки завтовшки не менше 1,5-2 сантиметри. Змішайте молочний і гіркий шоколад по 100 г і поставте його на водяну баню. За бажанням можете додати вершки та алкоголь. Потім добре перемішайте інгредієнти.

Залийте шоколадною масою подрібнену м'якоть. А серединку паски наповніть шоколадною начинкою із хлібною м'якоттю.

Приготування глазурі

Потримайте на вогні вершкове масло|мастило| і цукор до повного розтоплення. Додайте в нього какао та сметану. Продовжуйте нагрівати, доки маса не закипить, помішуючи її. Полийте глазур'ю паску зверху та з боків. Залишіть застигати у холодильнику.

5. Паски з рідкого тіста

Паски з рідкого тіста/Фото: Pexels

Підігрійте молоко до 40 градусів і розведіть у ньому 50 г свіжих дріжджів. Додайте 50 г цукру. Додайте півкілограма борошна і ретельно перемішайте, щоб не було грудок. Накрийте миску рушником і дайте опарі піднятися у теплому місці. На це потрібно 40-60 хвилин.

На маленькому вогні розтопіть вершкове масло. Розітріть жовтки добіла з цукром, що залишився. Введіть у готову опару розтерті жовтки та розтоплену теплу олію. Перемішайте і додайте ще півкілограма борошна. Замісіть рідке тісто. Влийте його у форми, змащені олією. Залишіть у теплому місці на 30-40 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів. Коли тісто підніметься, поставте форми в духовку на середню полицю приблизно на 1 годину.

6. Паски з родзинками

Необхідно розчинити дріжджі у склянці молока, яке теж має бути розігріте до 40 градусів. Додайте туди 150 г просіяного борошна і перемішайте. Залишіть на 30-40 хвилин у теплому місці, щоб опара піднялася і почала опадати.

Розітріть жовтки з цукром. Додайте до них розм'якшене вершкове масло і збийте до однорідності. Суміш, що вийшла, додайте в опару і ретельно перемішайте, залишивши до збільшення обсягу приблизно на годину. Коли тісто підніметься, обомніть його та залиште ще на 30-40 хвилин.

Додайте в тісто ванільний цукор, цедру та просіяне борошно, залишивши 1-2 ложки для родзинок. Влийте туди молоко, що залишилося. Вимішайте тісто ложкою і залиште на годину.

Ретельно промийте родзинки, обсушіть і пересипте борошном, щоб він не осідав на дно. Вмішайте родзинки в тісто для паски і залиште на 20-30 хвилин. Після цього треба заповнити форми тестом трохи більше ніж на одну третину. Поставте форми в духовку та запікайте 35-40 хвилин.

7. Паски з начинкою з курки

Паски з начинкою з курки/Фото: Pexels

Щоб приготувати опару, візьміть 100 мілілітрів теплого молока, 100 г просіяного борошна, 1 столову ложку цукру та дріжджі. Перемішайте та поставте в тепле місце на 30 хвилин.

Змішайте яйця, сметану та ще 100 мілілітрів молока. Розтопіть масло|мастило|, остудіть і влийте в суміш. Влийте її в опару, що збільшилася. Просійте 900 г борошна і вмішайте в тісто. Після того, як ви помісили тісто, приберіть його в тепле місце, а коли воно підніметься, обомніть його. Повторіть процедуру ще раз.

Наріжте шматочками філе курки, трохи відбийте, посоліть і поперчіть. Злегка обсмажте на сковороді. Наріжте цибулю кубиками та півкільцями. Наріжте болгарський перець. Перемішайте овочі та додайте до них зелень та сіль.

Коли тісто підійде втретє, покладіть його у форми бажано тонким шаром. Покладіть підготовлену начинку всередину і накрийте її тестом.

Випікайте паски в розігрітій до 200 градусів духовці протягом півгодини. За цей час приготуйте глазур: збийте міксером 100 мл сметани, посоліть і додайте зелень.

Коли паски охолонуть, змастіть їх сметаною із зеленню та посипте нарізаним болгарським перцем.

8. Вівсяна паска в мікрохвильовій печі

Налийте молоко у вівсяні пластівці, розбийте яйце. Додайте туди подрібнені сухофрукти, горіхи та мед. Ретельно перемішайте та викладіть у форму. Випікайте паску в мікрохвильовій печі приблизно 2-3 хвилини.

Остудіть паску, змастіть його зверху вареним згущеним молоком і прикрасьте нарізаними цукатами. Можна використовувати традиційний білковий крем та посипання.

9. Паски з хрусткою скоринкою

Паски з хрусткою скоринкою/Фото: Pexels

Налийте 200 мл молока в каструлю і злегка підігрійте. В окрему високу чашку або невелику миску налийте 50 мл теплого молока, додайте 1 столову ложку цукру і перемішайте. Розкришіть у молоко дріжджі, перемішайте і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин. Дріжджова суміш повинна спінитися та піднятися.

Молоко, що залишилося в каструлі, треба довести до кипіння, поступово всипаючи просіяне борошно і безперервно помішуючи масу дерев'яною ложкою. Підігрійте вершки в окремій каструлі і влийте їх до завареної молочно-борошняної суміші. Перемішайте масу до однорідності та зніміть з вогню.

У охолоджену до температури тіла влийте дріжджі і добре перемішайте. Поставте масу, що вийшла, в тепле місце і дайте їй піднятися.

Розтопіть вершкове масло|мастило| і трохи остудіть. Акуратно відокремте білки від жовтків. Розітріть жовтки з цукровим піском і ванільним цукром і додайте їх в тісто, що підійшло. Влийте туди олію, всипте сіль і перемішайте.

Потім збийте білки в щільну піну і також обережно перемішайте. Поступово додавайте борошно, що просіює, і вимісіть м'яке еластичне тісто.

Добре вимішане тісто змастіть олією, покладіть у велику миску, накрийте рушником або серветкою і поставте в тепле місце.

Наріжте кубиками мармелад та зефір. Підготуйте сухофрукти: помийте, обсушіть та наріжте кубиками або тонкими смужками. Додайте вміст у тісто, що підійшло, і трохи помістіть, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися. Знову накрийте тісто серветкою та поставте його підходити в тепле місце.

Викладіть тісто у форми, дайте йому ще раз піднятися і змастіть яйцем верх. Випікайте паски протягом 40-70 хвилин при температурі 180 градусів.

Нанесіть на паски білкову глазур і прикрасьте мармеладом та зефіром.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин