Готуємося до Великодня 2022: ТОП найкращих рецептів глазурі для паски
Саме від глазурі апетитність і вид паски. Пропонуємо вам варіанти рецептів, як приготувати глазур для паски

Як приготувати глазур для паски/Фото: Getty Images
Цукрова глазур для паски – це не лише прикраса, вона має й сакральний сенс: означає чисті помисли тих, хто переломлюватиме цей хліб. Усім хочеться, щоб паска вийшла смачною, красивою і ошатною. Багато що залежить від глазурі – адже вона, як вишенька на торті – має бути найсмачнішою частиною пасочки. Пропонуємо вам кілька варіантів приготування глазурі.
Білкова глазур для паски
Це класична глазур, якою дуже часто покривають паски. Після застигання глазур стає матовою, а при нарізці має властивість кришитися.
Складові
- 1 яєчний білок;
- 200 г цукрової пудри;
- 1/2 чайної ложки лимонного соку;
- кілька чайних ложок води.
Приготування
Протягом 5 хвилин збийте міксером білок, цукрову пудру та лимонний сік. У вас має вийти біла густа кремоподібна маса.
Злегка розбавте її водою до консистенції сметани. Воду можна не використовувати, якщо взяти вдвічі менше цукрової пудри.
Змастіть палицею і залиште підсихати їх на кілька годин.
Цукрова глазур для паски

Цукрове покриття буде матовим і якщо нанести глазурь тонким шаром, то вона може злегка просвічувати.
Складові
- 200 г цукру;
- 75 мілілітрів води;
- 1 чайна ложка лимонного соку.
Приготування
Всипте цукор у каструлю і залийте водою. Поставте на помірний вогонь і помішуйте віночком до розчинення цукру.
Варіть сироп на середньому вогні протягом 5-6 хвилин. Щоб перевірити готовність, зачерпніть трохи ложкою та опустіть у крижану воду. Якщо сироп скатався в пружну кульку, це означає, що настав час знімати з вогню.
Додайте сік лимона і поставте ємність із крижаною водою. Постійно помішуючи масу, остудіть до теплого стану.
Потім витягніть з води і перемішайте масу ложкою не менше 5 хвилин, поки вона не побіліє. Якщо суміш виходить густою, її складно наносити на паску, тому додайте в неї трохи теплої води.
Покрийте паски глазур'ю і дайте їм висохнути протягом кількох годин.
Глазур для паски з желатином

Таку глазур можна назвати ідеальною - вона не сипеться при нарізанні, гарно блищить і не липне.
Складові
- чайна ложка желатину з невеликою гіркою;
- 4 столові ложки води;
- 100 г цукрової пудри;
- щіпка ваніліну або кілька крапель лимонного соку.
Приготування
Залийте желатин 2 столовими ложками холодної води, добре розмішайте та залиште на 20 хвилин.
У невелику каструлю додайте цукрову пудру, ванілін або лимонний сік і воду, що залишилася. Ретельно перемішайте та поставте на середній вогонь. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння і зніміть із плити.
Розчиніть у гарячому сиропі набряклий желатин. Поки суміш не охолола, збийте її міксером на великій швидкості в білу густу масу. Вам знадобиться близько 5 хвилин. Якщо ви її не довго до кінця, вона може не застигнути на паски.
Щоб глазур не затверділа раніше, поставте каструлю в ємність з окропом. Після цього нанесіть гарячу масу на паски. Глазур на випічці застигає при кімнатній температурі протягом кількох годин. Її також можна залишити цілу ніч.
Глазур для паски зі згущеним молоком
Це ще один варіант глазурі, що не липне і не тріскається. До речі, вона готується за лічені хвилини.
Складові
- 4 столові ложки сухого молока;
- 6 столових ложок молока, що згущує|згущає|;
- 2 чайні ложки лимонного соку.
Приготування
Змішайте сухе молоко, згущене молоко і лимонний сік до однорідної консистенції. Маса має бути досить густою. Змастіть їй паски і вона застигне за кілька годин. А краще залиште її підсихати на всю ніч.
Глазур для паски з маршмеллоу

Така незвичайна глазурь добре тримає форму, не розтікається при нанесенні і не кришиться при нарізуванні.
Складові
- 100 г маршмеллоу;
- 2 столові ложки лимонного соку;
- 1 столова ложка вершкового масла;
- 100 г цукрової пудри.
Приготування
Викладіть маршмеллоу в каструлю, додайте 1 столову ложку лимонного соку та олію. Поставте на водяну баню на помірному вогні. Помішуйте, доки маса не стане однорідною.
Зніміть з вогню і додайте сік і цукрову пудру, що залишився, після чого перемішайте. Відразу нанесіть глазур на паски і дайте їй застигнути протягом кількох годин.
Шоколадна глазур для паски
Для цього способу приготування глазрі вам знадобиться лише два інгредієнти. Ця глазурка швидко застигає і не розсипається при нарізанні.
Складові
- 100 г чорного шоколаду;
- 1 столова ложка олії.
Приготування
Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Ретельно перемішайте його з олією.
Поки гаряча гарячка, покрийте нею паски. Шоколадна маса застигне за півгодини.
Апельсинова глазур для паски
Ця проста глазур, для якої теж знадобиться лише два продукти.
Складові
- 150 г цукрової пудри;
- 1 апельсин.
Приготування
Просійте цукрову пудру в миску. А на дрібній тертці натріть цедру апельсина, у невелику миску треба вичавити сік. Додайте в цукрову пудру дві столові ложки апельсинового соку та перемішайте до стану пасти. За потреби додайте ще трохи соку для потрібної консистенції.
Можна відразу додати трохи цедри в глазур, а можна спочатку полити глазур'ю паску, лише після цього сипати цедру. Все на ваш розсуд.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!