RU UA
1

Стильні крафіни: як приготувати мініатюрні паски

Рецепти 13:27 - 16 квітня 2022

Здивуйте приємно гостей на Великдень

Як приготувати паску

Рецепт крафінів -2022. Фото: 5 канал

Крафін  - це виріб середній між круасаном і мафіном. На Великодень пропонуємо приготувати цей спіралеподібний пиріг, що дуже схожий на нашу паску, але інгредієнти та технологія приготування тіста дещо відрізняються.

Тісто:

  • 320 г борошна
  • 120 г молока
  • 100 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2 жовтки
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • цедра одного лимона
  • дрібка солі

Для прошаровування:

  • 100 г вершкового масла
  • 100 г ізюму

Спосіб приготування крафінів:

  1. Підготуємо дріжджову опару. У ємність налити тепле молоко, додати дріжджі, пару ложок цукру та пару ложок борошна (взяти з кількості, відміряної для рецепту). Добре перемішати.
  2. Поставити треба в тепле місце на 20-30 хвилин або до збільшення в 2-3 рази. Використовуйте ледь прогріту духовку (включаєте нагрівання на пару хвилин, потім вимикаєте).
  3. Готуємо тісто для крафіну. Яйце і жовтки покласти в ємність, додати цукор, сіль, ванільний цукор, цедру лимона. Збити до пишної світлої ваги.
  4. Додати опару, перемішати. Потім поступово додати|добавляти| муку|борошно| і замісити тісто, ближче до кінця замісу додати|добавляти| розтоплене вершкове масло. Тісто потрібно вимішувати довго, так само як для паски. За необхідності додайте ще трохи борошна. Готове тісто для крафіну виходить середньої щільності, м'яке та ніжне на дотик. Дріжджове тісто має бути щільнішим, ніж для класичного паски. Поставити в тепле місце на 1-1,5 години або до моменту, коли тісто збільшиться приблизно в 2-3 рази.  Можна накрити харчовою плівкою чи рушником, щоб тісто не завітрювалося.
  5. Формуємо крафіни. Тісто розділити на три рівні частини, вийде три крафіни. Тісто розкотити в тонкий пласт розміром 35 см на 25 см. Змастити розм'якшеним вершковим маслом, рівномірно посипати родзинками. Згорнути в рулет, починаючи з довгого боку.
  6. Розрізати рулет гострим ножем вздовж на дві частини, не дорізаючи з одного боку приблизно пару сантиметрів. Загорнути спіраллю одну частину у вигляді равлика. Покласти край край, що не розрізає. Далі закручувати тісто спіраллю навколо цього краю, що не розрізає. Сам край тіста загорнути всередину. Виходить така вежа листкового тіста з усіма шарами назовні.
  7. Готуємо форми для краффінів. У нас розмір форм діаметром 9 см та висотою 12 см. Якщо у вас низькі форми, то краще наростити боки пекарським папером. Наповнювати форми треба приблизно 1/3. Можна використовувати спеціальні форми для великодніх пасок. Можна також випікати у товстостінних чашках.
  8. Форми попередньо змастити вершковим маслом і посипати поверхню тонким шаром борошна, потім акуратно помістити туди майбутні паски крофіни. Поставити у тепле місце для підйому на 30-40 хвилин.
  9. Потім поставте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, випікати паски 30-40 хвилин або до засмаглої скоринки, при необхідності зверху накрийте фольгою.

Смачного!

Раніше ми ділилися крутими начинками для вашої паски. 

Джерело: Kamelena

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин