Від жовтого до фіолетового: як пофарбувати яйця на Пасху-2022 натуральними барвниками
Неймовірні відтінки приваблять погляд не однієї господині

Як пофарбувати красиво яйця на Великдень. Фото: Unsplash/Автор- Annie Spratt
Залишився тиждень до найбільшого свята християн - Великодня або Воскресіння Христового. Господині діляться давніми рецептами своїх бабусь, і сучасними стравами знайомих. А ми у свою чергу хочемо розповісти про цікаві деталі фарбування яєць. Таких стильних і екологічних крашанок ще точно ви не бачили.
Читайте також: Як приготувати мініатюрні паски - крафіни
1. Куркума – необхідно прокип`ятити спецію у воді 15 хвилин. Орієнтовні пропорції: 3 ст. л. куркуми на 3 л води. Після цього в отриманий відвар опустити відварені яйця. Вже черех 15 хвилин ви отримаєте крашанки насиченого жовтого кольору.

2. Ромашка – потрібно попередньо заварити міцний ромашковий чай. Орієнтовні пропорції: 5 пакетиків чаю\1 л води. В отриманому напої відварити яйця до готовності. Відтінок виходить злегка блідим, ніжним та пастельним.

3. Чорниця – можна використати і варення, і компот. Для першого способу радять відварити яйця з варенням. У другому випадку сік з чорниці краще підігріти та замочити у ньому вже відварені яйця. у вас вийдуть неймовірні бузкові крашанки.

4. Буряк – необхідно попередньо натерти буряк та злегка залити його водою. Після цього додати оцет (2 ст. л.) та кип`ятити масу упродовж 5 хвилин. Готовий відвар процідити та занурити у нього відварені яйця. Отримаєте красивий червоний колір.

5. Цибулеве лушпиння. Цей лайфхак вам розповідала ще певно бабуся. Втім він дуже дієвий і легкий. Варто цибулиння залити водою у співвідношенні: 2 склянки лушпиння на 2 склянки води. Отриману масу слід варити 1 годину на слабкому вогні. Готовий відвар треба процідити та відварити у ньому яйця до готовності. У такому випадку колір крашанок буде варіюватися від часу приготування.

Радимо дізнатися найкращі рецепти глазурі для ваших пасок.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!