RU UA
1

Як приготувати сирну паску: два популярні рецепти

Рецепти 14:54 - 19 квітня 2022

Ми пропонуємо спробувати приготувати паску двома різними способами

паска

Рецепт приготування сирної паски/Фото: pixabay

Християни східного обряду 24 квітня святкуватимуть Великдень. Традиційно до святкового столу готують паски, але в останні роки стала популярна сирна паска. Ми підготували для вас рецепт приготування сирної паски в духовці й без випічки.

Читайте також: як пофарбувати яйця на Великдень-2022 натуральними барвниками

Сирна паска без випічки

Інгредієнти:

  • домашній сир 9% – 350 г;
  • сметана – 150 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • родзинки – 100 г;
  • ванільний цукор – 2 г;
  • цукор – 100 г;
  • цукати – 100 г.

Приготування:

  1. Відокремте жовтки від білків і змішайте з цукром, сметаною та вершковим маслом. Збийте до однорідної маси. Після цього додайте цукор і ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішайте.
  2. Перетріть сир через сито і додайте в сметанно-яєчну масу. Ретельно перемішайте та додайте родзинки та цукати. Ще раз перемішайте.
  3. Викладіть суміш у спеціальну форму для сирної паски, добре утрамбуйте. Поставте у холодильник на 6 годин. Після цього обережно зніміть форму.
  4. Сирну паску можна прикрасити цукатами та цукровою пудрою за бажанням.

Сирна паска в духовці

Інгредієнти:

  • домашній сир – 400 г;
  • вершкове масло – 70 г;
  • яйця – 8 шт;
  • цукор – 100 г;
  • родзинки – 100 г;
  • ванільний цукор – 2 г.

Приготування;

  1. Розігрійте духовку на 180 градусів.
  2. Перетріть сир, додайте ванільний та звичайний цукор.
  3. На водяній бані розтопіть вершкове масло і влийте в сирну масу.
  4. Окремою збийте яйця і додайте суміш.
  5. Додайте в тісто родзинки. Перекладіть у форму для запікання та поставити в духовку на 40 хвилин.

Раніше ми поділилися рецептами глазурі для паски.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин