Як приготувати сирну паску: два популярні рецепти
Ми пропонуємо спробувати приготувати паску двома різними способами

Рецепт приготування сирної паски/Фото: pixabay
Християни східного обряду 24 квітня святкуватимуть Великдень. Традиційно до святкового столу готують паски, але в останні роки стала популярна сирна паска. Ми підготували для вас рецепт приготування сирної паски в духовці й без випічки.
Читайте також: як пофарбувати яйця на Великдень-2022 натуральними барвниками
Сирна паска без випічки
Інгредієнти:
- домашній сир 9% – 350 г;
- сметана – 150 г;
- вершкове масло – 100 г;
- яйця – 2 шт;
- родзинки – 100 г;
- ванільний цукор – 2 г;
- цукор – 100 г;
- цукати – 100 г.
Приготування:
- Відокремте жовтки від білків і змішайте з цукром, сметаною та вершковим маслом. Збийте до однорідної маси. Після цього додайте цукор і ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішайте.
- Перетріть сир через сито і додайте в сметанно-яєчну масу. Ретельно перемішайте та додайте родзинки та цукати. Ще раз перемішайте.
- Викладіть суміш у спеціальну форму для сирної паски, добре утрамбуйте. Поставте у холодильник на 6 годин. Після цього обережно зніміть форму.
- Сирну паску можна прикрасити цукатами та цукровою пудрою за бажанням.
Сирна паска в духовці
Інгредієнти:
- домашній сир – 400 г;
- вершкове масло – 70 г;
- яйця – 8 шт;
- цукор – 100 г;
- родзинки – 100 г;
- ванільний цукор – 2 г.
Приготування;
- Розігрійте духовку на 180 градусів.
- Перетріть сир, додайте ванільний та звичайний цукор.
- На водяній бані розтопіть вершкове масло і влийте в сирну масу.
- Окремою збийте яйця і додайте суміш.
- Додайте в тісто родзинки. Перекладіть у форму для запікання та поставити в духовку на 40 хвилин.
Раніше ми поділилися рецептами глазурі для паски.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ