Яскраво і соковито: готуємо вінегрет із грибами по-литовськи

Рецепти 19:28 - 09 травня 2022

Пропонуємо вам рецепт неймовірно смачного салату із грибами

Яскраво і соковито: готуємо вінегрет із грибами по-литовськи

Рецепт вінегрету по-литовськи/Фото: shuba.food

Приготувати по-весняному яскравий та водночас оригінальний вінегрет по-литовськи досить просто. Пропонуємо дізнатися рецепт цієї соковитої страви із грибами. 

Читайте також: рецепт травневого салату з листя кульбаби та кропиви

Інгредієнти (на 6 порцій):

  • Картопля - 4 шт.
  • Буряк - 2 шт.
  • Квашена капуста - 400 г
  • Мариновані гриби - 300 г
  • Огірки солоні - 5 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Оливкова олія - 48 мл
  • Сіль - 500 г

Спосіб приготування

  1. Помийте і промокніть паперовими серветками моркву, буряк і картоплю. Розігрійте духовку до 180-200 °C.
  2. Висипте на деко не менше половини пачки кам'яної солі, викладіть всі овочі і поставте запікати. Залежно від розміру, овочі печуться 40-50 хвилин. Їх готовність можна перевіряти зубочисткою. Після того, як овочі приготувалися, дайте їм охолонути.
  3. Помийте і очистіть цибулю. Наріжте кільцями і обсмажте в оливковій олії на сковороді до появи золотистого кольору.
  4. Підготуйте глибоку миску або салатницю. Очистіть овочі, наріжте невеликими кубиками і помістіть їх у підготовлений посуд. Додайте до них порізані на дрібні кубики солоні огірки та мариновані гриби.
  5. Дрібно наріжте капусту і додайте до решти овочів. Посоліть салат, додайте цибулю разом з олією, в якій вона обсмажувалася, та перемішайте.
  6. Для того, щоб смак салату став насиченим, дайте йому постояти близько 30 хвилин. Після цього можна подавати до столу.

Раніше ми писали, як приготувати смачні вареники із заварного тіста з квашеною капустою. Ця страва порадує вас та ваших гостей.

Джерело: shuba.life

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин