Яскраво і соковито: готуємо вінегрет із грибами по-литовськи
Пропонуємо вам рецепт неймовірно смачного салату із грибами

Рецепт вінегрету по-литовськи/Фото: shuba.food
Приготувати по-весняному яскравий та водночас оригінальний вінегрет по-литовськи досить просто. Пропонуємо дізнатися рецепт цієї соковитої страви із грибами.
Читайте також: рецепт травневого салату з листя кульбаби та кропиви
Інгредієнти (на 6 порцій):
- Картопля - 4 шт.
- Буряк - 2 шт.
- Квашена капуста - 400 г
- Мариновані гриби - 300 г
- Огірки солоні - 5 шт.
- Морква - 2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Оливкова олія - 48 мл
- Сіль - 500 г
Спосіб приготування
- Помийте і промокніть паперовими серветками моркву, буряк і картоплю. Розігрійте духовку до 180-200 °C.
- Висипте на деко не менше половини пачки кам'яної солі, викладіть всі овочі і поставте запікати. Залежно від розміру, овочі печуться 40-50 хвилин. Їх готовність можна перевіряти зубочисткою. Після того, як овочі приготувалися, дайте їм охолонути.
- Помийте і очистіть цибулю. Наріжте кільцями і обсмажте в оливковій олії на сковороді до появи золотистого кольору.
- Підготуйте глибоку миску або салатницю. Очистіть овочі, наріжте невеликими кубиками і помістіть їх у підготовлений посуд. Додайте до них порізані на дрібні кубики солоні огірки та мариновані гриби.
- Дрібно наріжте капусту і додайте до решти овочів. Посоліть салат, додайте цибулю разом з олією, в якій вона обсмажувалася, та перемішайте.
- Для того, щоб смак салату став насиченим, дайте йому постояти близько 30 хвилин. Після цього можна подавати до столу.
Раніше ми писали, як приготувати смачні вареники із заварного тіста з квашеною капустою. Ця страва порадує вас та ваших гостей.
Джерело:
shuba.life
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ