Смачна трапеза за 40 хвилин: рецепт картопляних зраз з курячою печінкою

Рецепти 18:58 - 19 травня 2022

Ця страва не тільки дуже смачна, а ще й швидко готується

Смачна трапеза за 40 хвилин: рецепт картопляних зраз з курячою печінкою

Швидко та смачно: простий рецепт картопляних зраз з курячою печінкою/Фото: скріншот з відео

Картопляні зрази з курячою печінкою не лише дуже смачні, але й на їх приготування вам знадобиться не більше 45 хвилин. Також ця страва дуже ситна та корисна, адже у печінці міститься до 20 грамів білка на 100 грамів продукту.  

Ділимося рецептом картопляних зраз з курячою печінкою.

Для приготування зраз вам знадобляться такі інгредієнти:  

  1. Картопля 500 г
  2. Печінка куряча 250 г
  3. Борошно пшеничне 150 г
  4. Цибуля ріпчаста 2 шт.
  5. Спеції за смаком

Спосіб приготування картопляних зраз з курячою печінкою  

Крок №1. Очистіть картоплю та відваріть до готовності. Розімніть її в пюре та дайте охолонути.  

Або ви також можете використати вчорашнє картопляне пюре – це ніяк не зіпсує смак зраз.  

Крок №2. Викладіть пюре у велику миску та додайте борошна. Замісіть м’яке еластичне тісто. За потреби можна додати більше борошна.  

Крок №3. Розкачайте тісто та сформуйте кружечки за допомогою чашки або склянки.

Крок №4. Курячу печінку добре промийте та видаліть жир і прожилки. Поріжте її невеликими шматками.  

Крок №5. Наріжте цибулю кубиками та підсмажте на сковороді до прозорості. Додайте печінку та готуйте приблизно 15 хвилин на середньому вогні.  

За бажанням додайте спеції та остудіть начинку.  

Крок №6. На кружальця з тіста викладіть начинку та з’єднайте так, щоб краї опинилися всередині. Надайте зразам круглої чи продовгуватої форми.

Крок №7. Обсмажте зрази на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.  

Смачного! Зрази можна подавати зі сметаною або грецьким йогуртом.

Раніше ми розповідали, як приготувати соковиті котлети з хека

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин