Гості попросять ще добавки: рецепт запеченої цвітної капусти у вершковому соусі
Дізнайтеся, як приготувати напрочуд легку страву

Рецепт запеченої капусти у вершковому соусі. Фото: fis-library
Легка та ситна страва з мінімум інгредієнтів зробить ваш обід чи вечерю цікавішою. Зазвичай цю смакоту полюбляють діти, але ми переконані, дорослі також зацінять приємний смак. Наповнюйте організм вітамінами, а кулінарну книгу новими рецептами.
Інгредієнти для страви:
- Цвітна капуста — 450 г
- Вершки 10% - 150 мл
- Яйця — 1 шт.
- Борошно — 15 г
- Сир твердий — 50 г
- Вершкове масло — 15 г
Читайте також: Покроковий рецепт запіканки з картоплею та сиром
Як приготувати цвітну капусту у вершковому соусі
- Цвітну капусту варто розібрати суцвіття, закинути в кип'ячу воду, варити 5 хв, вийняти в ситечко, дати воді стекти.
- Приступаємо до соусу: на сковорідці розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, перемішуємо, вливаємо вершки, постійно помішуючи.
- Доводимо до однорідної консистенції, перекладаємо в миску, збиваємо яйце, тертий сир, й швидко вимішуємо вінчиком. Можете підсолити, але врахуйте, що твердий сир має підсолений смак.
- Залишились останні кроки: форму для запікання змастіть маслом 2−3 г, викладіть цвітну капусту, залийте соусом. Запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 15−20 хв.
Смачного вам!
Рекомендуємо приготувати низькокалорійні котели з капусти. Рецепт страви тут.
Джерело:
Факти
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ