Гості попросять ще добавки: рецепт запеченої цвітної капусти у вершковому соусі

Рецепти 14:00 - 22 травня 2022

Дізнайтеся, як приготувати напрочуд легку страву

Рецепт з капустой

Рецепт запеченої капусти у вершковому соусі. Фото: fis-library

Легка та ситна страва з мінімум інгредієнтів зробить ваш обід чи вечерю цікавішою. Зазвичай цю смакоту полюбляють діти, але ми переконані, дорослі також зацінять приємний смак. Наповнюйте організм вітамінами, а кулінарну книгу новими рецептами.  

Інгредієнти для страви:

  • Цвітна капуста — 450 г
  • Вершки 10% - 150 мл
  • Яйця — 1 шт.
  • Борошно — 15 г
  • Сир твердий — 50 г
  • Вершкове масло — 15 г

Читайте також: Покроковий рецепт запіканки з картоплею та сиром 

Як приготувати цвітну капусту у вершковому соусі

  1. Цвітну капусту варто  розібрати суцвіття, закинути в кип'ячу воду, варити 5 хв, вийняти в ситечко, дати воді стекти.
  2. Приступаємо до соусу: на сковорідці розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, перемішуємо, вливаємо вершки, постійно помішуючи.
  3. Доводимо до однорідної консистенції, перекладаємо в миску, збиваємо яйце, тертий сир,  й швидко вимішуємо вінчиком. Можете підсолити, але врахуйте, що твердий сир має підсолений смак.
  4. Залишились останні кроки: форму для запікання змастіть маслом 2−3 г, викладіть цвітну капусту, залийте соусом. Запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 15−20 хв.

Смачного вам! 

Рекомендуємо приготувати низькокалорійні котели з капусти. Рецепт страви тут

Джерело: Факти

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин