Оберіг від злих сил: як приготувати українську паляницю

Рецепти 14:59 - 23 травня 2022

Хліб символізує добробут, щастя і гостинність

Оберіг від злих сил: як приготувати українську паляницю

Рецепт української паляниці/Фото: скріншот з відео

Українська паляниця прославилась на весь після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Також це слово стало паролем, яке допомагає виявляти російських вбивць, які прийшли на нашу землю. 

Що таке паляниця?

Це кругла плеската хлібина з надрізом зверху, який утворює козир. Назва походить від слова палити, а сам хліб символізує добробут, щастя і гостинність, також є оберегом від злих сил. 

Ділимося рецептом української паляниці, яку можна приготувати вдома. 

Основні інгредієнти для приготування: 

  • Борошно пшеничне 500 г
  • Вода 200 мл
  • Молоко 100 мл
  • Дріжджі пресовані 10 г
  • Цукор 20 г
  • Сіль за смаком
  • Олія соняшникова 20 мл

Спосіб приготування 

Крок №1. Зробіть опару: в 100 мл теплої води розпустіть дріжді, додайте 150 г борошна, цукор та розмішайте. Залиште суміш на ніч під накритим рушником. 

Крок №2. Наступного дня змішайте воду і тепле молоко, влийте опару і розмішайте. Додайте просіяне борошно, сіль і замісіть тісто. 

У кінці додайте олію і вимішуйте 10 хвилин. Накрийте рушником і поставте у тепле місце підходити на 2 години.

Крок №3. Тісто обімніть, сформуйте круглу хлібину, викладіть у форму і залиште, щоб піднялось у два рази. Потім гострим ножем зробіть зверху надріз і випікайте в розігрітій до 200 °C духовці 40-45 хвилин.

Смачного! Все буде Україна! 

Раніше ми ділились рецептом картопляних зраз з курячою печінкою

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин