Оберіг від злих сил: як приготувати українську паляницю
Хліб символізує добробут, щастя і гостинність

Рецепт української паляниці/Фото: скріншот з відео
Українська паляниця прославилась на весь після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Також це слово стало паролем, яке допомагає виявляти російських вбивць, які прийшли на нашу землю.
Що таке паляниця?
Це кругла плеската хлібина з надрізом зверху, який утворює козир. Назва походить від слова палити, а сам хліб символізує добробут, щастя і гостинність, також є оберегом від злих сил.
Ділимося рецептом української паляниці, яку можна приготувати вдома.
Основні інгредієнти для приготування:
- Борошно пшеничне 500 г
- Вода 200 мл
- Молоко 100 мл
- Дріжджі пресовані 10 г
- Цукор 20 г
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова 20 мл
Спосіб приготування
Крок №1. Зробіть опару: в 100 мл теплої води розпустіть дріжді, додайте 150 г борошна, цукор та розмішайте. Залиште суміш на ніч під накритим рушником.
Крок №2. Наступного дня змішайте воду і тепле молоко, влийте опару і розмішайте. Додайте просіяне борошно, сіль і замісіть тісто.
У кінці додайте олію і вимішуйте 10 хвилин. Накрийте рушником і поставте у тепле місце підходити на 2 години.
Крок №3. Тісто обімніть, сформуйте круглу хлібину, викладіть у форму і залиште, щоб піднялось у два рази. Потім гострим ножем зробіть зверху надріз і випікайте в розігрітій до 200 °C духовці 40-45 хвилин.
Смачного! Все буде Україна!
Раніше ми ділились рецептом картопляних зраз з курячою печінкою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!