З часником, у вершковому соусі та з грибами: 3 ідеї, як смачно приготувати молоду картоплю в духовці

Рецепти 16:13 - 25 травня 2022

Ділимося з вами трьома смачнючими рецептами, якими гріх не скористатися у цю пору року

Готуємо молоду картоплю в духовці

Молода картопля в духовці: 3 рецепти, які нікого не залишать байдужим/Фото: Clark Douglas/Unsplash

Молода картопля - один із найпопулярніших гарнірів в Україні у цю пору року. Ми підготували для вас три прості, але надзвичайно смачні, рецепти приготування цього овоча у духовці: з часником, грибами чи у вершковому соусі.

Молода картопля з часником у духовці

Інгредієнти

  • молода картопля – 1 кг;
  • рослинна олія – 3 столові ложки;
  • часник – половина голівки;
  • лавровий лист – 3 штуки;
  • розмарин – 1 гілочка (необов’язково);
  • сіль, чорний мелений перець – до смаку;
  • зелень – за смаком.

Спосіб приготування

  1. Добре промийте нечищену картоплю, залийте водою, залиште на 15 хвилин, після чого знову помийте.
  2. Просушіть картоплю на рушнику й у кожній бульбині зробіть кілька проколів ножем.
  3. Почищені зубчики часнику поріжте на 3 частини кожен.
  4. Дрібно покришіть розмарин, а лавровий листок розламайте на кілька частин.
  5. У глибоку миску налийте олію й додайте туди лавровий лист, зелень, розмарин, часник, перець, сіль й добре перемішайте.
  6. Додайте картоплю до заправки, перемішайте й залишіть на 10 хвилин.
  7. Викласти картоплю на деко одним шаром. Деко можна застелити фольгою чи пергаментом. Запікати в духовці 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
Фото: Georgiana Mirela/Pexels

Як приготувати молоду картоплю у вершковому соусі

Інгредієнти 

  • картопля – до 1 кг;
  • вершкове масло – 2 столові ложки.;
  • вершки – 0,5 склянки;
  • часник – 2 зубчики;
  • твердий сир – 150 г;
  • панірувальні сухарі – на власний розсуд;
  • сіль та спеції – за смаком.

Спосіб приготування

  1. Нарізаємо почищену картоплю кружальцями, солимо її й перчимо.
  2. Змішуємо вершки й вершкове масло. Додаємо сюди також подрібнений часник та натертий на великій терці сир. Замішуємо.
  3. Змащуємо олією форму для запікання й викладаємо картоплю. Заливаємо вершковою масою.
  4. Випікаємо у духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів. При подачі посипаємо зеленню.

Молода картопля з грибами в духовці

Інгредієнти

  • вода – 1 літр;
  • олія оливкова – 1 столова ложка;
  • печериці свіжі – 150 грам;
  • картопля – 300 грам;
  • розмарин свіжий – 100 грам;
  • часник – 1 зубчик.

Спосіб приготування

  1. Промиту молоду картоплю варимо у кип'яченій воді не довше 10 хвилин. Виймаємо й просушуємо на рушнику.
  2. Печериці чистимо, миємо, відрізаємо ніжки, кладемо на паперовий рушник й просушуємо.
  3. Зубчик часнику почистити та роздавити ножем. Картоплю й печериці щільно викласти на деко. Гілочки свіжого розмарину обробити і викласти на бульби картоплі та печериці.
  4. Полити картоплю та гриби оливковою олією й відправити запікатися на 15-20 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

Раніше ми писали, як приготувати голубці з картоплею. В Україні як начинку для голубців використовують м'ясний фарш, але є господині, які готують інший варіант цієї страви.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин