Готуємося до Вознесіння: рецепт ситних пиріжків з яйцем та цибулею

Рецепти 19:24 - 27 травня 2022

Пиріжки із зеленою цибулею та яйцем - це традиційна випічка на Вознесіння Господнє

Пиріжки

Рецепт пиріжків із зеленою цибулею та яйцем/Фото: Pinterest

У травні католики відзначатимуть велике свято – Вознесіння Господнє. На цей день наші пращури готували ситні пиріжки з зеленою цибулею та яйцем. Ми підготували для вас рецепт цієї випічки, якій можна побалувати себе і без приводу.

Для приготування тіста вам знадобиться:

  • Молоко тепле – 150 мл;
  • Вода тепла – 150 мл;
  • Яйце – 1 шт;
  • Олія рослинна - 30 мл + для змащування дека;
  • Борошно пшеничне – 500-550 г+ для роботи з тістом;
  • Дріжджі сухі – 7 г;
  • Цукор – 1 ст. ложка;
  • Сіль – 1 ч. ложка;

Для начинки візьміть:

  • Яйця відварені – 6 шт;
  • Зелена цибуля – 100 г (1 пучок);
  • Масло вершкове розтоплене – 50 г;
  • Сіль за смаком.

Для змащування пиріжків:

  • Яйце – 1 шт;
  • Молоко – 1 ч. ложка;
  • Масло вершкове (за бажанням).

Приготування тіста:

  1. У глибокій місткості змішайте 400 г борошна, цукор, сіль і дріжджі.
  2. У борошні зробіть поглиблення і налийте тепле молоко та теплу воду. Додайте яйце та олію. Змішайте інгредієнти ложкою.
  3. У суміш додайте борошно, що залишилося. Тепер потрібно вимісити тісто руками приблизно 7 хвилин.
  4. Змастіть олією глибоку тарілку і покладіть туди тісто. Накрийте плівкою і залиште тісто в теплому місці для підйому приблизно на 1 годину.

Приготування начинки:

  1. Дрібно наріжте зелену цибулю, додайте розтоплене вершкове масло та сіль, ретельно перемішайте.
  2. Відварені яйця наріжте кубиками та додайте до цибулі. Ще раз добре перемішайте.

Приготування пиріжків:

  1. Стіл трохи присипте борошном. Викладіть тісто на стіл, його потрібно обминати та розділити на невеликі шматочки. Зробіть з них кульки, а потім прикрийте плівкою та залиште на 10 хвилин.
  2. Кожну кульку тіста розкотіть у коржик. При необхідності тісто та стіл присипайте борошном.
  3. На кожен коржик викладіть начинку - приблизно по столовій ложці. З'єднайте краї тіста і формуйте пиріжки.
  4. Змастіть олією деко. Викладіть пиріжки швом вниз, накрийте серветкою і дайте відпочити хвилин 10.
  5. Потім змастіть пиріжки зверху яйцем, змішаним з молоком.
  6. Поставте пиріжки в духовку, заздалегідь розігріту до 190 градусів і випікайте пиріжки в духовці 30 хвилин, до рум'яності.

Порада: після приготування змастіть курочку вершковим маслом, так вона буде м'якою. Накрийте пиріжки серветкою і дайте трохи охолонути.

Смачного!

Раніше ми поділилися рецептом смачних котлет із булгуру.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин