Готуємося до Вознесіння: рецепт ситних пиріжків з яйцем та цибулею
Пиріжки із зеленою цибулею та яйцем - це традиційна випічка на Вознесіння Господнє

Рецепт пиріжків із зеленою цибулею та яйцем/Фото: Pinterest
У травні католики відзначатимуть велике свято – Вознесіння Господнє. На цей день наші пращури готували ситні пиріжки з зеленою цибулею та яйцем. Ми підготували для вас рецепт цієї випічки, якій можна побалувати себе і без приводу.
Для приготування тіста вам знадобиться:
- Молоко тепле – 150 мл;
- Вода тепла – 150 мл;
- Яйце – 1 шт;
- Олія рослинна - 30 мл + для змащування дека;
- Борошно пшеничне – 500-550 г+ для роботи з тістом;
- Дріжджі сухі – 7 г;
- Цукор – 1 ст. ложка;
- Сіль – 1 ч. ложка;
Для начинки візьміть:
- Яйця відварені – 6 шт;
- Зелена цибуля – 100 г (1 пучок);
- Масло вершкове розтоплене – 50 г;
- Сіль за смаком.
Для змащування пиріжків:
- Яйце – 1 шт;
- Молоко – 1 ч. ложка;
- Масло вершкове (за бажанням).
Приготування тіста:
- У глибокій місткості змішайте 400 г борошна, цукор, сіль і дріжджі.
- У борошні зробіть поглиблення і налийте тепле молоко та теплу воду. Додайте яйце та олію. Змішайте інгредієнти ложкою.
- У суміш додайте борошно, що залишилося. Тепер потрібно вимісити тісто руками приблизно 7 хвилин.
- Змастіть олією глибоку тарілку і покладіть туди тісто. Накрийте плівкою і залиште тісто в теплому місці для підйому приблизно на 1 годину.
Приготування начинки:
- Дрібно наріжте зелену цибулю, додайте розтоплене вершкове масло та сіль, ретельно перемішайте.
- Відварені яйця наріжте кубиками та додайте до цибулі. Ще раз добре перемішайте.
Приготування пиріжків:
- Стіл трохи присипте борошном. Викладіть тісто на стіл, його потрібно обминати та розділити на невеликі шматочки. Зробіть з них кульки, а потім прикрийте плівкою та залиште на 10 хвилин.
- Кожну кульку тіста розкотіть у коржик. При необхідності тісто та стіл присипайте борошном.
- На кожен коржик викладіть начинку - приблизно по столовій ложці. З'єднайте краї тіста і формуйте пиріжки.
- Змастіть олією деко. Викладіть пиріжки швом вниз, накрийте серветкою і дайте відпочити хвилин 10.
- Потім змастіть пиріжки зверху яйцем, змішаним з молоком.
- Поставте пиріжки в духовку, заздалегідь розігріту до 190 градусів і випікайте пиріжки в духовці 30 хвилин, до рум'яності.
Порада: після приготування змастіть курочку вершковим маслом, так вона буде м'якою. Накрийте пиріжки серветкою і дайте трохи охолонути.
Смачного!
Раніше ми поділилися рецептом смачних котлет із булгуру.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!