Смачний обід для всієї родини: рецепт капусти з грибами зі сметаною
Порадуйте своїх близьких новою стравою
Як приготувати капусту з грибами у сметані: покроковий рецепт/Фото: скріншот з відео
Капуста з грибами та сметаною сподобається не тільки дорослим, а й дітям. Ця страва не тільки смачна, а й швидко готується. Її можна подавати як гарнір або як самостійну страву.
Ділимося рецептом капусти з грибами та сметаною.
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
- Капуста білоголова 1 кг
- Печериці 200 г
- Цибуля 1 шт.
- Масло вершкове 100 г
- Сметана 200 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Спосіб приготування
Крок 1. Капусту нашаткуйте і варіть у підсоленій воді 10-15 хвилин. Перед цим дайте воді закипіти. Охолодіть і злийте воду.
Крок 2. Цибулю почистьте і дрібно наріжте. Злегка обсмажте на маслі. Гриби помийте, нашаткуйте слайсами і додайте до цибулі. Смажте овочі поки не випарується рідина.
Крок 3. Змішайте капусту з грибами із цибулею, посоліть і поперчіть. Викладіть капусту у великий горщик або порційні маленькі горщики і запікайте в розігрітій до 180 °C духовці до рум’яної скоринки (близько 30 хвилин).
Крок 4. У кінці запікання залийте готову страву сметаною, запікайте ще 5 хвилин і подавайте до столу.
Страва готова! Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати крученики з грибною начинкою – старовинну українську страву.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!