Пухкі, рум'яні та ароматні: як приготувати пончики з варенням на будь-який смак

Рецепти 12:18 - 03 червня 2022

Ви можете використати свою улюблену начинку для цих смачних пончиків

Пухкі, рум'яні та ароматні: як приготувати пончики з варенням на будь-який смак

Рецепт смачних пончиків з варенням/Фото: Рexels

Приготувати неймовірно пухкі пончики зможе кожен. Ароматна випічка стане смачним доповненням до чаю чи кави. Пропонуємо дізнатися, що потрібно для приготування 6 порцій пончиків з варенням. 

Ароматні пончики з варенням: інгредієнти

  • борошно пшеничне - 1 кг
  • дріжджі пресовані - 100 г
  • молоко - 500 мл
  • масло вершкове - 100 г
  • яйця - 2 шт.
  • яйце куряче, жовток - 8 шт.
  • цукор - 100 г
  • сіль за смаком
  • варення - 200 г
  • олія соняшникова - 400 мл
  • пудра цукрова - 30 г

Спосіб приготування 

  1. Дріжджі розчиніть в теплому молоці зі 100 г борошна і 20 г цукру. Перемішайте і поставте в тепле місце на 15-20 хвилин.
  2. Решту борошна просійте, додайте опару, жовтки та яйця, розтерті із цукром і маслом, посоліть і вимісіть тісто. Місіть до появи пухирців, потім поставте в тепле місце на одну годину.
  3. Готове тісто розкачайте на присипаній борошном поверхні завтовшки 1,5 см і виріжте кружальця. На половину з них викладіть начинку з варення, зверху накрийте кружальцями тіста і защипайте краї. Залиште ще на 30-40 хвилин.
  4. Розігрійте у каструлі олію і опустіть туди пампушки. Смажте на середньому вогні з двох боків.
  5. Після того, як рум'яні пончики витягли з олії, дайте їм охолонути. За бажанням можна присипати пудрою. Смачний десерт до чаю готовий!

Раніше ми писали, як приготувати смачні сирні пончики. Це чудова альтернатива сирникам та іншій випічці.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1