Незвичайні рецепти: як приготувати млинцевий пиріг з м’ясом і рисом

Рецепти 17:05 - 06 червня 2022

Замість рису можна використати тушковану капусту або гриби

Незвичайні рецепти: як приготувати млинцевий пиріг з м’ясом і рисом

Рецепт млинцевого пирога з м'ясом та рисом/Фото: скріншот з відео

Якщо вам набридла монотонність вашого раціону, пропонуємо приготувати млинцевий пиріг з м’ясом і рисом. 

Для приготування підійде будь-який м’ясний фарш. Млинців знадобиться багато, тому краще взяти дві сковороди. 

Ділимося рецептом млинцевого пирога з м’ясом і рисом. 

Для приготування страви вам знадобляться такі інгредієнти: 

Для тіста

  1. Борошно пшеничне 500 г
  2. Кефір 500 мл
  3. Вода 250 мл
  4. Яйця 2 шт.
  5. Цукор 20 г
  6. Сода харчова 5 г
  7. Сіль за смаком
  8. Олія соняшникова 60 г

Для начинки

  • М’ясний фарш 500 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Рис 200 г
  • Паста томатна 20 г
  • Часник, зубчики 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія соняшникова 40 мл
  • Сметана 40 г
  • Сир твердий 60 г

Спосіб приготування 

Крок 1. Для млинців у кефір додайте соду, яйця, сіль, цукор, просіяне борошно і збийте вінчиком, щоб не було грудочок. Потім додайте воду, олію і добре перемішайте. Смажте млинці на розігрітій сковороді, змащеній олією, з двох сторін до золотистого кольору.

Крок 2.  Рис промийте і зваріть до готовності (20 хвилин). Цибулю очистіть, подрібніть і обсмажте до рум’яності. Додайте фарш, посоліть, поперчіть і смажте, помішуючи, 10 хвилин. Потім покладіть томатну пасту, подрібнений часник, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин.

Корисна порада: Замість рису можна використати тушковану капусту або гриби.

Крок 3. На дно роз’ємної форми покладіть чотири млинці, прикриваючи дно і боки форми. Покладіть шар рису, зверху два млинці, потім — фарш, знову два млинці і рис, млинці, потім — фарш. І так, поки не скінчаться млинці і начинка. Зверху накрийте млинцями, змастіть сметаною і посипте тертим сиром.

Крок 4. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці 15-20 хвилин до золотистої скоринки. Готовому пирогу дайте трохи охолонути, акуратно зніміть бортик і подавайте.

Раніше відомий кулінар розповіла,  як приготувати печінку без гіркоти

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1