Смак дитинства: рецепт ніжних вареників з чорницями

Рецепти 13:58 - 07 червня 2022

Цей простий рецепт допоможе вам приготувати вареники з чорницями, смак яких з дитинства відомий чи не кожному українцю

Готуємо ніжні вареники з чорницями

Один зі смаків літа: простий рецепт ніжних вареників з чорницями/Скриншот з відео

В Україні розпочався сезон ягід й з'явилася можливість наготувати безліч ягідних смаколиків. Чи не найголовнішим з них є відомі з дитинства усім українцям вареники з чорницями. Ми підготували для вас простий рецепт цієї культової страви, тому не втрачайте нагоди потішити себе літнім смаколиком.

Як приготувати вареники з чорницями

Інгредієнти 

  • Пшеничне борошно - 500 г
  • Чорниці - 400 г
  • Вода - 250 мл
  • Сіль - на свій смак
  • Цукор - 100 г

Спосіб приготування

  1. Добре промийте чорницю у друшляку та просушіть на паперовому рушничку.
  2. Просійте в миску борошно й додайте гарячу воду. Добре вимісіть однорідне тісто й максимально тонко розкатайте на присипаній борошном поверхні.
  3. Виріжте за допомогою склянки кружальця в тісті. Покладіть у центр кожного кружальця ложку ягід та дрібку цукру й загорніть краї вареника.
  4. Закип’ятіть воду, покладіть вареники, доведіть до кипіння і, обережно помішуючи, варіть 4 хвилини. За допомогою шумівки дістаньте вареники з окропу і викладіть в глибоку тарілку. Посипте вареники з чорницею цукром.

Раніше ми писали, як приготувати крученики з грибною начинкою

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1