Універсальний гарнір: рецепт запечених із бринзою баклажанів по-італійськи
Неймовірно смачна страва стане чудовим доповненням до м'яса чи каші

Рецепт баклажанів, запечених із бринзою/Фото: pchilkamarket/instagram
У літній сезон з'являється багато овочів, з якими можна приготувати смачні гарніри. Ми пропонуємо вам простий рецепт запечених із бринзою баклажанів, які стануть чудовим доповненням до м'яса чи каші.
Які продукти потрібні для приготування (4 порції)
- баклажани - 2 шт.
- томати - 2 шт.
- перець червоний солодкий - 1 шт.
- бринза - 200 г
- волоські горіхи - 50 г
- часник, зубчики - 2 шт.
- олія соняшникова - 40 г
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- зелень - за смаком
Покроковий спосіб приготування
Крок 1. Овочі помийте і витріть насухо. Баклажани наріжте кільцями, посоліть і залиште на 10 хвилин. Потім промийте водою і обсмажте на олії з двох сторін до рум'яності.
Крок 2. Помідори і почищений перець наріжте шматочками, почистіть часник. Покладіть підготовлені овочі у блендер і подрібніть. Посоліть і поперчіть.
Крок 3. У форму для запікання викладіть шар баклажанів, потім покладіть томатний соус, розкришену бринзу і подрібнені горіхи. Зверху знову викладіть шар баклажанів. Запікайте при температурі 180 градусів 30-40 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати млинцевий пиріг з м’ясом і рисом. Замість рису можна використати тушковану капусту або гриби.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!