Хрумкі та гострі: як законсервувати огірки з кетчупом чилі
Якщо вам набридли класичні зимові закрутки, пропонуємо приготувати огірки за новим рецептом

Зимова консервація: рецепт огірків у гострому кетчупі/Фото: Рixabay
Багато хто готує на зиму консервацію і королем закруток заслужено є огірки. Однак один і той же рецепт рік у рік може швидко набриднути. Ділимося найпростішим і оригінальним рецептом огірків із кетчупом чилі.
Інгредієнти:
- огірки - 1 кг;
- кетчуп чилі – 100 г;
- цукор – 2 ст. л;
- оцет - 2 ст. л;
- горошини чорного перцю – 6 шт;
- часник - 4 зубчики;
- суцвіття кропу/листя вишні/смородини/листя хрону - 2;
- лавровий лист - 2;
- сіль – 2 ст. л.
Промийте огірки та замочіть їх у воді приблизно до 4-5 годин. Так огірки будуть хрусткішими.
Очистіть 4 зубчики часнику та промийте листя. Викладіть підготовлене листя на дно стерилізованих банок. Додайте туди рівномірно розподілений часник. Зверху викладіть огірки.
Підготуйте в окремій каструлі окріп, потім розлийте його банками. Через кілька хвилин окріп потрібно злити. Повторіть процедуру з окропом ще раз.
Додайте в банки лаврове листя і по три горошини чорного перцю. Знову залийте окріп, прикрийте кришками та зачекайте 15 хвилин.
Злийте воду в сотейник або в каструлю. Додайте туди сіль, цукор та кетчуп чилі. Перемішайте масу, поставте на плиту та доведіть до кипіння. В кінці влийте оцет. Готовий маринад розлити банками і закрутіть їх.
У червні починається сезон помідорів, на ринку та в магазині можна купити смачні овочі. Якщо ви втомилися від салатів, пропонуємо приготувати пряні мариновані помідори.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!