Незвичний десерт: рецепт сливового варення з шоколадом
Пропонуємо приготувати оригінальну нутеллу, якою можна насолоджуватися як влітку, так і взимку

Рецепт сливового варення з шоколадом/Фото: Рixabay
Неймовірно смачне та оригінальне варення стане чудовим доповненням до чаю чи кави. Ви можете приготувати нутеллу зі слив та шоколаду на своїй кухні і насолоджуватися нею вже влітку. Розповідаємо, що для цього знадобиться та як правильно все зробити.
Сливова нутелла: інгредієнти
- слива - 3 кг
- какао-порошок - 150 г
- цукор - 1 кг
- цукор ванільний - 20 г
- масло вершкове 82% - 250 г
Як приготувати шоколадно-сливове варення
- Помийте сливи, видаліть кісточки, поріжте та подрібніть до стану пюре.
- Викладіть отриману масу у каструлю, додайте цукор і все ретельно перемішайте.
- Поставте суміш на вогонь та доведіть до кипіння. При цьому потрібно постійно збирати піну, що утворюється на поверхні. Так варіть 40-60 хвилин.
- Додайте какао і ванільний цукор, все ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
- Після цього додайте вершкове масло та проваріть все разом ще 10 хвилин.
- Не знімаючи з вогню, можна трохи зменшити, налийте варення у стерилізовані банки та герметично закрийте кришками.
- Переверніть, закутайте та поставте у темне місце на декілька днів. Потім заберіть у приміщення, де нижча температура.
Раніше ми писали, що приготувати на Петрів піст. Читайте рецепт пісного рагу з броколі та грибів.
Джерело:
shuba.life
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ