Головний секрет смачної страви: як довго потрібно варити молоду картоплю
Ми розповімо, скільки необхідно варити молоду картоплю та поділимось з вами класичним рецептом цієї популярної страви

Найпопулярніша вечеря влітку: скільки потрібно варити молоду картоплю/Фото: Pixabay
Молода картопля влітку - це чи не найпопулярніший продукт на столах більшості українських сімей. Одним з найважливіших нюансів і плюсів приготування цього продукту є час варіння картоплі.
Як довго потрібно варити молоду картоплю
Молода картопля дуже швидко і легко готується - це один із головних чинників популярності цієї страви. Її потрібно варити всього 15-25 хвилин, після чого уже можна подавати до столу. Щоб впевнитись у готовності достатньо просто проткнути картоплину зубочисткою чи виделкою. Якщо вона легко проколюється наскрізь, то страва готова.
Як правильно готувати молоду картоплю
- Для початку на 10 хвилин замочуємо картоплю у холодній воді, щоб її було легше чистити.
- Якщо є декілька великих картоплин, то розрізаємо їх на дрібніші частини. Ставимо каструлю з водою на вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо картоплю і варимо протягом 15-25 хвилин.
- Додаємо у воду трохи солі за кілька хвилин до готовності картоплі.
- Зливаємо воду й додаємо зелень, сметану та вершкове масло. Усе добре перемішуємо й подаємо до столу.
Зазначимо, що окрім швидкого приготування та неперевершеного смаку молода картопля багата вітамінами С та B, а також на калій та залізо. Її калорійність становить всього 61 ккал на 100 г.
Раніше ми публікували три прості, але надзвичайно смачні, рецепти приготування молодої картоплі у духовці: з часником, грибами чи у вершковому соусі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!