RU UA
1

Вишукані страви: рецепт запеченої курятини у гранатовому соусі

Рецепти 14:24 - 28 червня 2022

Здивуйте своїх рідних незвичним маринадом

Вишукані страви: рецепт запеченої курятини з гранатовим соусом

Рецепт запеченої курки з гранатом/Фото: скріншот з відео

Запечена курятина з гранатом – вишукана страва, яка приємно здивує ваших друзів та близьких. Родзинкою цієї страви є маринад з подрібненого часнику, гранатового соку, меду та томатного пюре. 

Розповідаємо, як приготувати курятину з гранатовим соусом. 

Інгредієнти для приготування: 

Основні

  • Курячі гомілки 900 г
  • Курячі стегенця 900 г
  • Оливкова олія 50 мл
  • Кунжут 10 г

Для маринаду

  • Спеції сумах 18 г
  • Часник, зубчики 2 шт.
  • Перець чилі пластівці 1 г
  • Томатне пюре 20 г
  • Гранатовий сік 20 мл
  • Мед рідкий 5 г
  • Сіль 8 г

Спосіб приготування

Крок 1. Подрібніть часник. Всі інгредієнти маринаду змішати, добре втерти в курку і залишити в холодильнику на 1 годину.

Крок 2.  Розігрійте духовку до 200C.

Крок 3. Покладіть курку в форму для запікання, збризніть оливковою олією і посипте кунжутом.

Щоб переконатися, що курка готова, проткніть найтовстішу частину стегна — сік повинен витікати прозорим.

Крок 4. Запікайте в духовці 30 хвилин або до готовності.

Курятинку радимо подавати з гарніром з салатом зі свіжих овочей, кус-кусом або картопляним пюре. 

Раніше ми розповідали, як приготувати неймовірно смачні вареники з вишнями

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин