Швидко і смачно: рецепт гречаників з сиром

Рецепти 15:17 - 05 липня 2022

Ця страва ще й дуже корисна, бо гречка містить клітковину та багато мінералів

Швидко і смачно: рецепт гречаників з сиром

Як приготувати гречаники з сиром/Фото: скріншот з відео

Гречаники – традиційна українська страва, яку готують з каші та фаршу. Проте ми підготували рецепт, у якому замість м’яса треба додати сир. 

Ця страва не тільки смачна, а й швидко готується. Насолоду отримають не тільки вегетаріанці, а й любителі м’ясних страв. Окрім того, гречка (головний інгредієнт) містить клітковину, залізо, цинк, мідь і марганець. В ній немає глютена.

Розповідаємо, як приготувати гречаники з сиром. 

Основні інгредієнти: 

  • Гречана крупа 200 г
  • Яйця 2 шт.
  • Сир твердий 150 г
  • Борошно пшеничне 50 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія соняшникова 20 мл

Спосіб приготування

Крок 1. Гречану крупу переберіть, помийте, залийте 400 мл води, посоліть і доведіть до кипіння. Зменште вогонь до мінімального і варіть 15-17 хвилин, щоб википіла вся вода. Дайте каші трохи охолонути.

Крок 2. Потім покладіть у готову кашу борошно, яйце, тертий сир, перець і добре вимішайте. З маси сформуйте кульки середнього розміру. Викладіть їх на деко, змащене олією. 

Крок 3. Запікайте при температурі 180 °C 20-25 хвилин до рум’яної скоринки.

Раніше ми розповідали, як приготувати неймовірно смачні вареники з вишнями

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин