Гідний конкурент дерунам: рецепт смачних цибуляників
Рум'яні цибульні оладки – одна з найсмачніших страв української кухні

Гідний конкурент дерунам: рецепт смачних цибуляників/Фото: кадр з відео
Цибульники або як ще їх називають цибуляники готували ще наші прабабусі, ця страва належить достародавньої традиційної української кухні. Рецепт дуже простий, потрібна мінімальна кількість продуктів та мінімальна кількість часу, їх можна приготувати навіть коли не має часу готувати.
Після дегустації страви багато хто навіть не зрозуміє, з чого вона приготована. Цибульники прийнято подавати до борщу замість хліба, або просто їсти зі сметаною.
Рецепт цибуляників: інгредієнти
- Цибуля – 5 шт
- Велика картопля – 3 шт
- Яйця – 2 шт
- Борошно – 1 склянка
- Сіль, перець
- Олія для обсмажування
Спосіб приготування цибуляників:
- Цибулю шинкуємо кубиком і тушкуємо до розмʼякшення.
- Додаємо яйця, борошно, сіль і перець, перемішуємо до однорідності. Картоплю натираємо на тертці, ще раз перемішуємо.
- Викладаємо ложкою на розігріту сковороду з олією, обсмажуємо до золотистої скоринки з обох сторін.
- Подаємо гарячими зі сметаною чи улюбленим соусом. Смачного!
Тартіфлет або картопля по-савойськи — традиційна страва французької кухні, причому страва дуже відома. Попросту кажучи — це картопляна запіканка з беконом, сиром і цибулею.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!