ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ви ще не пекли паску, якщо не пробували цей рецепт: м’яка, мов хмаринка

Рецепти 22:19 - 17 квітня 2025

Підкорить усю родину

Ви ще не пекли паску, якщо не пробували цей рецепт: м’яка, мов хмаринка

Ви ще не пекли паску, якщо не пробували цей рецепт: м’яка, мов хмаринка / Фото: скриншот з відео katarina_movchan

Відсвяткуйте Великдень з найкращим рецептом паски. Замість звичних родзинок та магазинних прикрас – цукати та домашня глазур.

Вам знадобиться:

  • 480 г борошна
  • 24 г живих спресованих дріжджів
  • 140 г вершкового масла
  • 140 г вершків 33% жирності (теплих)
  • 160 г цукру (можна додати ще +10 г ванільного цукру)
  • 200 г жовтків
  • 100 г цукатів та сухофруктів

Спосіб приготування:

  1. Готуємо опару. У велику миску вливаємо половину теплих (але не гарячих!) вершків. Додаємо 1 столову ложку цукру й усі дріжджі. Ретельно перемішуємо, щоб дріжджі повністю розчинилися. Присипаємо зверху 1 ст. л борошна, накриваємо плівкою й залишаємо на 15 хвилин у теплому місці.
  2. У другій половині вершків розтоплюємо вершкове масло. Даємо суміші охолонути до приємно теплого стану.
  3. До готової опари додаємо цукор, жовтки, вершкову суміш та борошно. Добре перемішуємо ложкою або лопаткою. Вимішувати довго не потрібно, тісто вийде досить рідким, і це нормально. Накриваємо миску плівкою та залишаємо на 40 хвилин для підйому.
  4. У підняте тісто висипаємо цукати та сухофрукти. Обережно, але ретельно вмішуємо їх у тісто.
  5. Змащуємо руки олією, щоб тісто не липло. Розкладаємо його по формах, наповнюючи їх на третину. Знову накриваємо плівкою й даємо піднятись ще на 30 хвилин.
  6. Ставимо форми в розігріту до 180°C духовку (режим верх-низ) на 30–35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона має виходити сухою.
  7. Після охолодження покриваємо паски улюбленою глазур’ю та прикрашаємо сублімованою вишнею.

Нещодавно ми ділилися рецептом паски “Рафаелло”.

Джерело: katarina_movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин