Ви ще не пекли паску, якщо не пробували цей рецепт: м’яка, мов хмаринка
Підкорить усю родину

Ви ще не пекли паску, якщо не пробували цей рецепт: м’яка, мов хмаринка / Фото: скриншот з відео katarina_movchan
Відсвяткуйте Великдень з найкращим рецептом паски. Замість звичних родзинок та магазинних прикрас – цукати та домашня глазур.
Вам знадобиться:
- 480 г борошна
- 24 г живих спресованих дріжджів
- 140 г вершкового масла
- 140 г вершків 33% жирності (теплих)
- 160 г цукру (можна додати ще +10 г ванільного цукру)
- 200 г жовтків
- 100 г цукатів та сухофруктів
Спосіб приготування:
- Готуємо опару. У велику миску вливаємо половину теплих (але не гарячих!) вершків. Додаємо 1 столову ложку цукру й усі дріжджі. Ретельно перемішуємо, щоб дріжджі повністю розчинилися. Присипаємо зверху 1 ст. л борошна, накриваємо плівкою й залишаємо на 15 хвилин у теплому місці.
- У другій половині вершків розтоплюємо вершкове масло. Даємо суміші охолонути до приємно теплого стану.
- До готової опари додаємо цукор, жовтки, вершкову суміш та борошно. Добре перемішуємо ложкою або лопаткою. Вимішувати довго не потрібно, тісто вийде досить рідким, і це нормально. Накриваємо миску плівкою та залишаємо на 40 хвилин для підйому.
- У підняте тісто висипаємо цукати та сухофрукти. Обережно, але ретельно вмішуємо їх у тісто.
- Змащуємо руки олією, щоб тісто не липло. Розкладаємо його по формах, наповнюючи їх на третину. Знову накриваємо плівкою й даємо піднятись ще на 30 хвилин.
- Ставимо форми в розігріту до 180°C духовку (режим верх-низ) на 30–35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона має виходити сухою.
- Після охолодження покриваємо паски улюбленою глазур’ю та прикрашаємо сублімованою вишнею.
Нещодавно ми ділилися рецептом паски “Рафаелло”.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні