ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Сімейний запас пельменів: як приготувати велику порцію для всієї родини

Рецепти 09:30 - 27 квітня 2025

Вдалий рецепт для тих, хто жити не може без пельменів, бо на виході ви отримаєте аж 148 шт

Сімейний запас пельменів: як приготувати велику порцію для всієї родини

Сімейний запас пельменів/Фото: Bing

Ці домашні пельмені — справжня класика української кухні, що поєднує у собі смачне, тонке тісто та соковиту начинку. Вони ідеально підходять для великої родини або друзів, адже ви отримаєте цілу порцію зі 148 пельменів! Їх можна зберігати в морозилці, щоб мати смачну страву на кожен день.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 450 мл води.
  • 600–700 г борошна.
  • 1 ч.л. солі.

Начинка:

  • 600–650 г фаршу.
  • 1 цибулина (дрібно ріжемо і смажимо на олії).
  • 3 зубчики часнику.
  • Сіль, перець за смаком.
  • 1 яйце.

Приготування:

  1. Тісто. Влийте воду, додайте сіль і поступово підсипайте борошно, замішуючи м’яке еластичне тісто. Загорніть його в кульок і дайте відпочити в холодильнику протягом 20–30 хвилин.
  2. Начинка. У сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Змішайте її з фаршем, подрібненим часником, яйцем, сіллю, перцем і вегетою за смаком.
  3. Формування пельменів. Розділіть тісто на кілька частин і розкачайте їх в два круги. Присипте пельменницю борошном і викладіть фарш. Накрийте другим кругом тіста і, використовуючи качалку, розкачайте, поки пельмені не почнуть вирізатися.
  4. Зберіганн. Готові пельмені зберігайте в морозильнику в зіп-пакетах, щоб завжди мати смачну страву під рукою.

Швидке і просте рибне рагу: простий рецепт обіду на 2 порції.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин