Сімейний запас пельменів: як приготувати велику порцію для всієї родини
Вдалий рецепт для тих, хто жити не може без пельменів, бо на виході ви отримаєте аж 148 шт

Сімейний запас пельменів/Фото: Bing
Ці домашні пельмені — справжня класика української кухні, що поєднує у собі смачне, тонке тісто та соковиту начинку. Вони ідеально підходять для великої родини або друзів, адже ви отримаєте цілу порцію зі 148 пельменів! Їх можна зберігати в морозилці, щоб мати смачну страву на кожен день.
Інгредієнти:
Тісто:
- 450 мл води.
- 600–700 г борошна.
- 1 ч.л. солі.
Начинка:
- 600–650 г фаршу.
- 1 цибулина (дрібно ріжемо і смажимо на олії).
- 3 зубчики часнику.
- Сіль, перець за смаком.
- 1 яйце.
Приготування:
- Тісто. Влийте воду, додайте сіль і поступово підсипайте борошно, замішуючи м’яке еластичне тісто. Загорніть його в кульок і дайте відпочити в холодильнику протягом 20–30 хвилин.
- Начинка. У сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Змішайте її з фаршем, подрібненим часником, яйцем, сіллю, перцем і вегетою за смаком.
- Формування пельменів. Розділіть тісто на кілька частин і розкачайте їх в два круги. Присипте пельменницю борошном і викладіть фарш. Накрийте другим кругом тіста і, використовуючи качалку, розкачайте, поки пельмені не почнуть вирізатися.
- Зберіганн. Готові пельмені зберігайте в морозильнику в зіп-пакетах, щоб завжди мати смачну страву під рукою.
Швидке і просте рибне рагу: простий рецепт обіду на 2 порції.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні