Капустяники з молодої капусти: особлива весняна насолода
Соковиті, ніжні і з хрумкою скоринкою

Капустяники з молодої капусти: особлива весняна насолода/Фото: pexels
Капустяники — одна з традиційних українських страв. Вони виходять смачні та соковиті, саме такі, як дуже хочеться навесні. Капустяники залишаються смачними навіть наступного дня. Найкраще їх їсти із сметаною або йогуртом. Можна додати давлений часничок.
Капустяники найкраще підійдуть для сніданку або вечері. Можна вживати їх і як додаток до основної страви в обід.
Що треба:
- 500 грамів молодої капусти
- 1 ч.л. солі
- 1 ч.л. гранульованого часнику
- 3 яйця
- 3 ст.л. сметани 15%
- 40 грамів борошна
- 20 грамів картопляного крохмалю
Для соусу:
- 200 грамів сметани 15%
- 1 ч.л. гранульованого часнику
- 1 ч.л. сушеної цибулі
- ¼ жмутка цибулі трибульки або зеленої цибулі, посікти
Приготування:
Капусту мілко поріжте, помістіть у глибоку миску та добре її помніть руками. Далі посоліть, посипте часником та залиште на 10 хвилин.
Окремо змішайте яйця, борошно, крохмаль та сметану. Збийте це все до однорідності. Тісто, яке вийшло, додайте в миску з капустою та все гарно перемішайте.
Виберіть для смаження велику сковорідку. Налийте в неї олію та розігрійте. Сформуйте з тіста оладки та посмажте їх партіями на середньому вогні.
Поки оладки смажаться, приготуйте соус. Змішайте всі підготовані для цього інгредієнти, крім цибулі. Коли капустяники будуть готові, полийте кожен соусом та посипте дрібно нарізаною цибулею.
Раніше ми писали про те, як приготувати печериці на мангалі з соєвим соусом та копченою паприкою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!